«Αντίο» στον ΦοΔΣΑ Ιωαννίνων από τον Σπ. Κωνσταντόπουλο!

on .

KONSTANTOPOYLOS SPYROS FOSDA

Σε έναν ενιαίο οργανισμό για όλη την Ήπειρο ενώνονται οι σημερινοί τρεις Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και οι νυν διοικήσεις τους ετοιμάζονται να παραδώσουν τη σκυτάλη.
Μετά από πέντε χρόνια αποχωρεί από την Προεδρία του ΦοΔΣΑ Νομού Ιωαννίνων και ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του κλήθηκε να αντιμετωπίσει και χειρίστηκε με επιτυχία μία σειρά από σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την διαχείριση των απορριμμάτων στον τόπο μας, αφήνοντας ένα ιδιαίτερο προσωπικό αποτύπωμα στον τομέα αυτό.
Χθες λοιπόν προχώρησε σε δημόσιο απολογισμό έργου αυτής της πενταετίας ευχαριστώντας όλους όσοι υπήρξαν συνοδοιπόροι και στήριξαν το έργο του.
«Κάναμε το καλύτερο...»
«Όλα αυτά τα χρόνια, έως το τέλος του 2019, λειτουργήσαμε με αρχές, με αξίες και διαφάνεια. Εργαστήκαμε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον και το καλό των Δημοτών μας», ανέφερε χθες ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ιωαννίνων και πρόσθεσε: «Όλο αυτό το διάστημα ότι καταφέραμε ήταν αποτέλεσμα του σωστού προγραμματισμού, της καλής οργάνωσης, της συλλογικής προσπάθειας, της σκληρής δουλειάς αλλά και της συνεργασίας της Διοίκησης με τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες».
Όπως είπε, η Διοίκηση του Φορέα δε δίστασε σε ορισμένες περιπτώσεις να πάρει δύσκολες αποφάσεις, δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος, δεν έκρυψε προβλήματα κάτω από το χαλί, αλλά καταπιάστηκε με όλα, δρομολογώντας και υλοποιώντας βήμα - βήμα Προγραμματικές Συμβάσεις και δεσμεύσεις. «Πιστεύουμε ότι κάναμε το καλύτερο δυνατόν για την ορθολογική διαχείριση των Απορριμμάτων στο Νομό Ιωαννίνων για να νιώθουμε υπερήφανοι για το έργο που επιτελέσαμε», σημείωσε με έμφαση ο Σπ. Κωνσταντόπουλος.
Έργα και δράσεις
Αναφερόμενος ενδεικτικά σε ορισμένα από τα έργα και τις δράσεις που υλοποίησε ο ΦοΔΣΑ Ιωαννίνων την τελευταία πενταετία, ο απερχόμενος Πρόεδρός του έκανε λόγο για τη μείωση των τελών στα τέλη το 2016 προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά τους συμπολίτες, κάτι που έγινε και το 2019 ακολουθώντας επιπλέον μείωση στα τέλη, τη λύση που δόθηκε για τα ογκώδη αντικείμενα στο Νομό Ιωαννίνων με τη λειτουργία του θρυματιστή στον ΧΥΤΑ Ελληνικού, ενώ επισήμανε πως είναι έτοιμη η μελέτη και έτοιμο να δημοπρατηθεί το έργο για «Εκμετάλλευση Βιοαερίου στο ΧΥΤΑ» αποδίδοντας έτσι στους πολίτες οικονομικά οφέλη.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη λύση που δόθηκε στο πρόβλημα των στραγγιδίων, με δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αγωγό να είναι έτοιμος να λειτουργήσει μη έχοντας πλέον πρόβλημα υπερχείλισης του βιολογικού του ΧΥΤΑ. Όπως τόνισε, «ως κύριοι του έργου συμβάλλαμε όσο μπορούσαμε, όλοι οι ΦοΔΣΑ της Περιφέρειας Ηπείρου, στην υλοποίηση του Εργοστασίου των Απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι με την Περιφέρεια Ηπείρου να έχει φυσικά τον πρωτεύοντα ρόλο ως Φορέας Υλοποίησης και εξορθολογήσαμε τη Διαχείριση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Ελληνικού».
…Και ευχαριστίες
Καταλήγοντας, ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος εξέφρασε και δημόσια τις ευχαριστίες του προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες, την Περιφέρεια Ηπείρου που η συμβολή της ήταν, όπως είπε, καθοριστική για την εξέλιξη όλων των έργων, τους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων, για την συνεργασία, την παράταξή του που τον πρότεινε ως Πρόεδρο στο ΦοΔΣΑ Ιωαννίνων, αλλά και τους πολίτες και φορείς που βοήθησαν όσο μπορούσαν στο έργο του. Ευχήθηκε δε στον νέο Πρόεδρο και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που αναλαμβάνουν τις επόμενες ημέρες καλή θητεία και καλή δύναμη.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ