Έχουμε φιλοξενήσει περισσότερους από 200 ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες!

on .

KIBOTOS

• Απάντηση στη μηνυτήρια αναφορά για «ξενοφοβικό παραλήρημα», που κατέθεσε εναντίον της το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, έδωσε χθες το Δ.Σ. της «Κιβωτού του Κόσμου», επαναλαμβάνοντας τους λόγους διαφωνία τους στη λειτουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) στην Χίο και πλησίον εγκαταστάσεων του Χωριού Παιδικής Προστασίας της Κιβωτού.
Τη μήνυση κατέθεσε ο επικεφαλής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι Παναγιώτης Δημητράς, σημειώνοντας πως τα όσα αναφέρονται σε πρόσφατη επιστολή της Κιβωτού προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, «συνιστούν δημόσια υποκίνηση μίσους».
Με ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» ενημερώνει πως η επίμαχη επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου κατατέθηκε προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των ανήλικων ευπαθών ομάδων που φιλοξενεί το Χωριό Παιδικής Προστασίας στην περιοχή του Αίπους όπου δρομολογείται η λειτουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ). Αποκαλύπτει ακόμη πως η Δομή της Χίου, στην οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα, έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 200 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, και τούτο το έπραξε κατά την αρχική περίοδο των έντονων προσφυγικών ροών (έτη 2015-17), όταν είχε μόλις ενσκήψει το πρόβλημα της φιλοξενίας των ανήλικων προσφυγόπουλων, και μάλιστα αυτοβούλως χωρίς να επιδιώξει οιαδήποτε δημοσιότητα και χωρίς να λάβει την παραμικρή βοήθεια.