Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται χωρίς αποζημίωση!

on .

DIADROMOS NOSOKOMEIOU

• Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση των νέων Διοικητών στα Νοσοκομεία της χώρας, με την Αντιπολίτευση να σχολιάζει αρνητικά επιλογές των προσώπων.
Η σκληρή κριτική, ακόμη και από το εσωτερικό του κόμματος της Ν.Δ. (καυστικά ήταν τα σχόλια και για τους δυο Διοικητές που διορίστηκαν σε Πρέβεζα και Άρτα), οδήγησε το νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας να υποβάλλει την παραίτησή του.
Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «μία παραίτηση αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της “αναξιοκρατίας” και του κράτους των “αρίστων” του ρουσφετιού που εγκαθιδρύει η Ν.Δ.», ζητώντας από τον Κ. Μητσοτάκη να παραιτήσει τους 111 «άριστους» και τον υπουργό των ρουσφετιών» μιλώντας για τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Σκληρή απάντηση από Ν.Δ.
Άμεση ήταν η απάντηση της Ν.Δ. η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα (4) πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην Κυβέρνηση.
»Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η Νέα Δημοκρατία και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση».
Και προσθέτει: «Περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει όπως έκανε σήμερα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το Υπουργείο Υγείας προχωρούν και οι πολίτες βλέπουν ήδη τη διαφορά».

Το ΚΙΝΑΛ
Επικριτική ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για «πελατειακές σχέσεις, αδιαφάνεια, κομματικοί φίλοι και λοιποί συγγενείς...».