Μικρές, αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα της πόλης!

on .

PLATEIA ERGASIES 3 12 19

• Επιτέλους (!) καιρός ήταν να ξεκινήσουν παρεμβάσεις στην πόλη των Ιωαννίνων, μικρές μεν, αλλά ουσιαστικές για την αλλαγή της εικόνας, ενόψει μάλιστα και των εορτών Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς, όταν πλήθος επισκεπτών αναμένεται να κατακλύσουν την περιοχή μας.
Οι υπηρεσίες του Δήμου άρχισαν χθες εργασίες για την προσωρινή αποκατάσταση της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων η οποία ομολογουμένως έχει τα κακά της χάλια. Έτσι θα αντικατασταθούν όλα τα σπασμένα πλακάκια που υπάρχουν ώστε η πλατεία να είναι λειτουργική και ασφαλής το επόμενο διάστημα.
«Η εικόνα της κεντρικής πλατείας δεν είναι αυτή που αρμόζει στην πόλη των Ιωαννίνων. Αφενός είχε εγκαταλειφθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και αφετέρου υπήρξε κακή χρήση. Με την παρέμβαση που υλοποιούμε δίνουμε μία προσωρινή λύση εν όψει και των εορτών όπου αναμένεται να υπάρχει αυξημένη κίνηση. Παράλληλα θα επεξεργαστούμε την οριστική λύση για την πλήρη αποκατάσταση και λειτουργικότητα της πλατείας» τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος.

Το Καπλάνειο πριν και… μετά
Την ίδια ώρα, παρεμβάσεις καθαρισμού στο Καπλάνειο έγιναν μετά από πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το ιστορικό κτίριο των Ιωαννίνων, χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης, που φιλοξενεί σχολικές μονάδες, απαλλάχθηκε από γκράφιτι και χρωματισμούς.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η παρέμβαση -καθώς το κτίριο είναι πέτρινο- ήταν εξαιρετικά δύσκολη και απαίτησε ειδικές τεχνικές για την ολοκλήρωσή της.
Ο Δήμος Ιωαννιτών, με ανακοίνωσή του, απευθύνει έκκληση προς όλους να σεβαστούν το σχολικό συγκρότημα, αποφεύγοντας νέους βανδαλισμούς, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα και σε άλλα εμβληματικά κτίρια.

Πρέπει να… φορτσάρει!
Είναι θετικό το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή φαίνεται πως έχει αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι να είναι η πόλη λειτουργική και νοικοκυρεμένη, ωστόσο θα πρέπει να… φορτσάρει το επόμενο διάστημα για να προλάβει να σουλουπώσει όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία. Παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν σε πολλές περιοχές, κεντρικές και περιφερειακές και τα συνεργεία να δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς!
Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι οι συχνές δημοσιεύσεις -με φωτογραφικά… ντοκουμέντα- των «Σκεπτόμενων Πολιτών» (ioannina2013.blogspot.com), μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά, έτσι ώστε να διορθώνονται άμεσα τα κακώς κείμενα. Τελευταία σε αναρτήσεις τους σχολιάζουν την αδυναμία να μαζευτούν τα φύλλα, που αποτελούν και παγίδα για τους πεζούς, αλλά βουλώνουν και τα φρεάτια, με ότι αυτό συνεπάγεται όταν εκδηλωθεί μια ισχυρή βροχόπτωση, την πλήρη απαξίωση του συστήματος ενοικίασης ποδηλάτων του Δήμου, αλλά και την βάρκα που βρίσκεται στην πλατεία Μαβίλη και μόνο ως εικαστική παρέμβαση δεν μπορεί να τη λάβει κάποιος!