Τι θα γίνει με τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Κακαβιά;

on .

PINAKIDA KAKABIA

• Την οδική σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Κακαβιά, που επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε μπει στον «πάγο», επιχειρεί να επαναφέρει στην επικαιρότητα ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμυράς.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής κατέθεσε αναφορά στη Βουλή, στην οποία περιλαμβάνει επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου για την αναγκαιότητα κατασκευής του έργου. «Πρόκειται για ένα σημαντικό οδικό έργο που θα δώσει άλλη δυναμική όχι μόνο στο Δήμο Ζίτσας, αλλά και σε ολόκληρο το Βορειοδυτικό Τμήμα του Νομού Ιωαννίνων», σημειώνει ο βουλευτής, ο οποίος ζητά τη συμβολή των υπουργών Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη και Υποδομών Κων. Καραμανλή, για την προώθηση του έργου. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ενταγμένος στους διευρωπαϊκούς οδικούς άξονες, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, ενώ παραμένει άγνωστη η προοπτική να κατασκευαστεί ως συνεχιζόμενο έργο της σύμβασης παραχώρησης της Ιόνιας Οδού από την ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
Ο βουλευτής προβάλλει πέντε άξονες που καθιστούν αναγκαία την κατασκευή του έργου, ήτοι:
- Διευκόλυνση στη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών
- Σύνδεση της μοναδικής Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) που λειτουργεί στην Ήπειρο με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την Κακαβιά και την Εγνατία οδό
- Δημιουργία νέων δεδομένων στην επικοινωνία με τη γείτονα Αλβανία
- Αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας των διερχόμενων οχημάτων
- Αύξηση των δυνατοτήτων επενδύσεων σε μεταφορές, βιομηχανία και τουρισμό, καθώς ανοίγονται νέες αγορές.