Η Ένωση Συγγενών Πεσόντων στο Αλβανικό μέτωπο συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

on .

PESONTES

• Την Ένωση Συγγενών Πεσόντων στο Αλβανικό Μέτωπο και τον πρόεδρό τους, Γιώργο Σούρλα, δέχθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος τους συνεχάρη για τον αγώνα τους να βρουν, επιτέλους, τάφους για τους 8.000 ηρωικώς πεσόντες στο Αλβανικό Μέτωπο κατά το Έπος του 1940-41.
«Εύχομαι και ελπίζω η γειτονική μας Αλβανία να εγκαταλείψει, οριστικά, την απαράδεκτη τακτική που ακολούθησε, εν προκειμένω, για πολλές δεκαετίες. Και υπενθυμίζω ότι από την στροφή της αυτή εξαρτάται, σε σημαντικό βαθμό, η στάση της Ελλάδας και ως προς τις διμερείς μας σχέσεις αλλά και ως προς την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας», ανέφερε ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Γ. Σούρλας ανέφερε ότι σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την πορεία των εργασιών αναζήτησης και τιμητικού ενταφιασμού των 8.000 πεσόντων στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου που δυστυχώς σχεδόν στο σύνολό τους οι περισσότεροι σήμερα παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι. 
«Ήρθαμε εδώ για να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Παυλόπουλο καθώς είχαν καθοριστική σημασία οι παρεμβάσεις του, οι προσπάθειές του προς την αλβανική πλευρά, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την συμφωνία που είχε συναφθεί με τους Αλβανούς για την έναρξη των εργασιών αναζήτησης των πεσόντων και τιμητικού ενταφιασμού που άρχισε πριν από δύο χρόνια», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σούρλας.