Εξ αποστάσεως μαθήματα στο 100% για το Πανεπ. Ιωαννίνων!

on .

SXOLES PINAKIDES PANEP

• Μπορεί στις άλλες βαθμίδες της Εκπαίδευσης η εξ αποστάσεως διδασκαλία να παρουσιάζει προβλήματα, καθώς είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να εφαρμοστεί σε τόσο μεγάλη έκταση, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τα ΑΕΙ που διαθέτουν τα αναγκαία ψηφιακά «εργαλεία» για τέτοιες διαδικασίες.
Στο πλαίσιο αυτό, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έχοντας προμηθευτεί πρόσφατα μια ενιαία και σύγχρονη ψηφιακή υποδομή εργασίας, βρέθηκε τεχνολογικά έτοιμο να υποστηρίξει εξ αποστάσεως όλα τα θεωρητικά μαθήματα των ακαδημαϊκών τμημάτων του, ενώ η τεχνογνωσία που έχει στη διάθεσή του εξασφάλισε την επιτυχία του εγχειρήματος. Έτσι, όπως ανακοίνωσε χθες το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ηπείρου, πλέον τα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά θεωρητικά (μη εργαστηριακά) μαθήματα του εαρινού εξαμήνου διεξάγονται σε ποσοστό 100%, μέσω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας «με υποδειγματική συνέπεια των διδασκόντων και ενεργή συμμετοχή των φοιτητών του», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.
Όσο για τα εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα του εξαμήνου, αυτά, όπως γίνεται γνωστό, θα ολοκληρωθούν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν στα εργαστήρια και στις κλινικές του Πανεπιστημίου. 

Αριθμοί και ποσοστά
Σε απόλυτους αριθμούς και ποσοστά, η εικόνα της συμμετοχής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην εξ αποστάσεως διαδικασία διαμορφώνεται ως εξής:
- Προπτυχιακά Μαθήματα: 935. Θεωρητικά: 901, εκ των οποίων 126 (13,98%) έχουν εργαστηριακό μέρος. Εργαστηριακά: 34 (αποτελούν το 3,64% του συνόλου των μαθημάτων του εξαμήνου).
- Μεταπτυχιακά Μαθήματα: 201. Θεωρητικά: 190, εκ των οποίων 12 (6,32%) έχουν εργαστηριακό μέρος. Εργαστηριακά: 11 (αποτελούν το 5,47% του συνόλου των μαθημάτων του εξαμήνου).

Το Πρυτανικό Συμβούλιο
Θερμές ευχαριστίες προς όλους τους διδάσκοντες του Πανεπιστημίου που «ανταποκρίθηκαν άμεσα στη νέα μορφή διδασκαλίας με ωριμότητα, συνέπεια και ευσυνειδησία, στο διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου που με την υψηλή του κατάρτιση υποστήριξε και συνέβαλε στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος και σε όλους στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που δήλωσαν "παρών" και συνεχίζουν τις σπουδές τους», εκφράζει το Πρυτανικό Συμβούλιο.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, κλείνοντας την ανακοίνωσή του, «το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με αίσθημα ευθύνης δρομολόγησε άμεσα και έγκαιρα όλες εκείνες τις διαδικασίες που θα επιτρέψουν την όσο το δυνατόν ομαλότερη, υπό τις δεδομένες συνθήκες, διεξαγωγή του εκπαιδευτικού έργου και λειτουργία του Ιδρύματος».