Θετικός ο Δήμος Ιωαννιτών στην αύξηση τραπεζοκαθισμάτων

on .

PEZODROMOS KAFETERIES ADEIES

• Να προσαρμοστούν με τα νέα δεδομένα που επιβάλλει ο... κορωνοϊός καλούνται και οι επαγγελματίες εστίασης (εστιατόρια – καφέ), καθώς με τους νέους αυστηρούς κανόνες λειτουργίας όταν θ΄ ανοίξουν, τραπέζια ή σταντ θα πρέπει να έχουν απόσταση 2 μέτρα μεταξύ τους και 1 άτομο ανά 3 τετραγωνικά μέτρα, ενώ ο επιτρεπόμενος αριθμός ανά τραπέζι θα είναι τα 4 άτομα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι περιορίζεται σημαντικά ο εξωτερικός χώρος που θα μπορούν οι επαγγελματίες να εκμεταλλευτούν!
Στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εσωτερικών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για αύξηση του χώρου, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, με χθεσινή ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι θα προχωρήσει στην παραχώρηση επιπλέον τετραγωνικών μέτρων κοινόχρηστου χώρου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
Αυτό θα γίνει σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα χωρίς να παρεμποδίζεται η ελεύθερη κίνηση των πολιτών.
Για τις περιπτώσεις όπου δεν είναι η εφικτή η παραχώρηση περισσότερων τετραγωνικών θα προχωρήσει στον καθορισμό συντελεστή μείωσης επί των υφιστάμενων τετραγωνικών μέτρων, ώστε να επέλθει αντίστοιχη μείωση των τελών για τις επιχειρήσεις αυτές.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φ. Βάββας εντός της εβδομάδας θα έχει συνάντηση με την διοίκηση του Σωματείου Καφέ - Μπαρ Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Ιωαννίνων, ώστε να συζητήσουν την «επόμενη μέρα» του κλάδου και τα περιθώρια άλλων πρωτοβουλιών στήριξης από τον Δήμο. Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι ο Δήμος Ιωαννιτών και οι υπηρεσίες του επεξεργάζονται ήδη δεύτερη δέσμη μέτρων για την στήριξη της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, όπως και ενέργειες εξωστρέφειας της περιοχής μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.