Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι υγειονομικοί

on .

ADEDY APERGIA 17 1 2019

• Πανυγειονομική κινητοποίηση πραγματοποιείται και στα Γιάννενα σήμερα, Τρίτη, με τους εργαζόμενους να δίνουν ραντεβού στις 11 το πρωί έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία στις δημοσιές δομές υγείας και πρόνοιας, ενώ η ΑΔΕΔΥ στάση εργασίας σε όλες τις δημοσιές υπηρεσίες, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ του Νομού Ιωαννίνων από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος ωραρίου.
Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκονται η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ.
Τη σημερινή κινητοποίηση στηρίζει και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ιωαννίνων, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, σε χθεσινή ανακοίνωσή του ότι οι συνταξιούχοι «έχουν καθήκον να ενώσουν τη φωνή της διεκδίκησης με εκείνη των παιδιών τους για: αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, υγεία – πρόνοια για όλους».
Στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετέχει και το σωματείο Ιδιωτικής Υγείας και Πρόνοιας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «διαδηλώνουμε μαζί με τους συναδέλφους μας, τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα οι οποίοι απεργούν, γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχιστεί η απαράδεκτη κατάσταση στις μονάδες υγείας και πρόνοιας».