Ζητούν το βοήθημα του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος»

on .

DOYROYTH

• Mπορεί το τελευταίο διάστημα δύο εργαζόμενες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων να αποποιήθηκαν το χρηματικό βοήθημα που προσφέρει ωε δωρεά το Ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» σε όλους τους υγειονομικούς οι οποίοι βρέθηκαν την περίοδο της καραντίνας στην πρώτη γραμμή, όμως υπάρχουν συνάδελφοί τους που και το θέλουν και το έχουν ανάγκη.
Ο λόγος για επτά τραυματιοφορείς του Π.Π.Γ.Ν.Ι., οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι επί δυόμισι ολόκληρους μήνες, δηλαδή για όσο διάστημα είχαν ληφθεί έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό, υπηρέτησαν στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων 1 του Ιδρύματος, δεν εντάχθηκαν στους δικαιούχους και δεν έλαβαν το βοήθημα.
Οι επτά εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αισθανόμενοι αδικημένοι απέστειλαν μέσω της δικηγόρου Θεοδώρας Γ. Γκόγκου εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια με κοινοποίηση στο Ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» και στην 6η ΥΠΕ.

Ήταν στη Λοιμωδών!
Οι επτά διαμαρτυρόμενοι τραυματιοφορείς, αφού περιγράφουν στο εξώδικό τους τη διαδικασία μετακίνησής τους στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων 1 του Π.Π.Γ.Ν.Ι., όπου παρέμειναν από τις 6 Απριλίου έως τις 21 Ιουνίου, ερχόμενοι φυσικά σε ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύτηκαν μέσα σ’ αυτό το διάστημα στη Μονάδα, εκφράζουν την απαράμιλλη δυσαρέσκειά τους «για την απαξίωση την οποία υφιστάμεθα αποστερούμενοι, χωρίς την παραμικρή εξήγηση, ένα τιμητικό κονδύλιο το οποίο καταβάλατε σε προσωπικό που παρείχε εργασία υπό τις ίδιες ακριβώς συνθήκες με εμάς, σε ένδειξη αναγνώρισης της αλτρουιστικής προσπάθειας των εργαζομένων της πρώτης γραμμής στη μάχη ενάντια στην πανδημία», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.
Θεωρώντας ότι ο αποκλεισμός από τις αναλυτικές καταστάσεις είναι άδικος, εξέφρασαν επανειλημμένως, όπως αναφέρουν, τον έντονο προβληματισμό και τα αγωνιώδη ερωτήματά τους ενώπιον του Διοικητή του Νοσοκομείου, της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και του Προϊσταμένου τους, χωρίς όμως να λάβουν μέχρι στιγμής απάντηση στα ερωτήματά τους.

Γιατί εξαιρέθηκαν;
Οι τραυματιοφορείς υποβάλλουν αναλυτικά τα ερωτήματά τους προς τον Υπουργό Υγείας. Μεταξύ άλλων, ζητούν ενημέρωση για τον λόγο που δεν συμπεριλήφθηκαν στις αναλυτικές καταστάσεις για τους δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης, όπως το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό ειδικότητος Π.Ε. Νοσηλευτικής, ειδικότητος Τ.Ε. Νοσηλευτικής και ειδικότητος Δ.Ε. Βοηθών Νοσηλευτικής, και για την αιτία που οι αιτήσεις τις οποίες υπέβαλλαν ουδέποτε πρωτοκολλήθηκαν και ουδέποτε εστάλησαν στην 6η Δ.Υ.Πε. και κατόπιν στο Υπουργείο, αλλά, όπως επισημαίνουν, παρέμειναν «ξεχασμένες στο συρτάρι» του Τομέα τους.
Σημειώνεται εδώ ότι το χρηματικό βοήθημα του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος» καταβλήθηκε σε 159 άτομα από το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Πρόκειται για ιατρικό προσωπικό και για εργαζόμενους της καθαριότητας, ενώ από το νοσηλευτικό προσωπικό στο οποίο συγκαταλέγονται και οι εν λόγω τραυματιοφορείς, πριμοδοτήθηκαν αποκλειστικά, όπως τονίζουν, νοσηλευτές και βοηθοί νοσηλευτές.
Kαταλήγοντας, οι επτά τραυματιοφορείς ζητούν από τον κ. Κικίλια να κάνει δεκτές τις αιτήσεις τους για καταβολή της έκτακτης αυτής οικονομικής ενίσχυσης που παρέχεται από το Ίδρυμα «Στ. Νιάρχος», δηλώνοντας ότι σε περίπτωση που δεν τους καταβληθεί η τιμητική αμοιβή, θα προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ