Άλλα 151 κρούσματα χθες με ευρεία διασπορά!

on .

KORONOIOS TEST 2

• Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα παρέμεινε και χθες ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς ανακοινώθηκαν άλλα 151, με κύριο χαρακτηριστικό την ευρεία διασπορά τους.

Για μια ακόμη φορά τα «εισαγόμενα» ήταν σχετικά λίγα (12) ενώ σε Αττική και Θεσσαλονίκη ο κορωνοϊός συνεχίζει να κάνει θραύση. Εντυπωσιακή (και διδακτική συνάμα) είναι η καταγραφή άλλων 17 κρουσμάτων από το γάμο της Αλεξανδρούπολης.

Τα στοιχεία αυτά εντείνουν την ανησυχία των Επιστημόνων και των Αρχών για την ανοδική πορεία που παρουσιάζει η πανδημία, καθώς η ευρεία διασπορά είναι δύσκολο να αναχαιτιστεί άμεσα και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί χρειάζεται χρόνο για να έχουν απόδοση.

Η ανησυχία εντείνεται και από το γεγονός ότι η πανδημία συνεχίζεται με ένταση και στις γειτονικές μας χώρες.

Σε ο,τι αφορά μάλιστα την Ήπειρο, η γειτονική Αλβανία προβληματίζει ακόμη περισσότερο καθώς και χθες κατέγραψε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων 135 και έναν επιπλέον νεκρό. «Πίεση» φαίνεται ότι αρχίζει να ασκείται και από τη γειτονική Κέρκυρα, στην οποία για μια ακόμη ημέρα καταγράφηκαν κρούσματα (3).

Αναλυτικά τα χθεσινά κρούσματα κατά περιοχή κατανέμονται ως εξής:

Επτά κρούσματα προέκυψαν από ελέγχους στα σύνορα και άλλα πέντε από άτομα που προσήλθαν αυτοβούλως προς έλεγχο.

Τα περισσότερα καταγράφηκαν σε Αττική 46, Θεσσαλονίκη 38, Έβρος 17 (όλα συνδέονται με τον γάμο της Αλεξανδρούπολης), Λάρισα 6.

Τα υπόλοιπα: 4 καταγράφηκαν στην Πέλλα. Από 3 καταγράφηκαν σε Μαγνησία, Κέρκυρα. Από 2 σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηράκλειο, Κεφαλονιά, Ροδόπη, Φλώρινα. Από 1 σε Κορινθία, Δράμα, Ημαθία, Κοζάνη, Λέσβο, Πιερία, Σέρρες, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Χανιά. 14 διασωληνωμένοι Χθες 14 ήταν τα άτομα που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι.

Ένας θάνατος

Λίγο μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, καταγράφηκε ένας θάνατος ηλικιωμένης στην Αθήνα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 211.

Οι μάσκες

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας για μη χρήση μάσκας και την τήρηση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Την Πέμπτη στην Ήπειρο βεβαιώθηκαν 22 παραβάσεις με το σύνολο στη χώρα να ανέρχεται στις 298.