Τρία Γιαννιωτόπουλα κυνηγούν το «μετάλλιο» στη Ρομποτική!

on .

rompotiki

• Ικανά να κάνουν σπουδαία πράγματα σε διάφορους τομείς, ακόμα και σε πολύ απαιτητικούς, είναι τα Γιαννιωτόπουλα όταν τους δοθούν το κατάλληλο κίνητρο και η αναγκαία εκπαίδευση.
Τελευταίο παράδειγμα που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές είναι η πρόκριση ομάδας ρομποτικής με μαθητές από σχολεία των Ιωαννίνων στις κορυφαίες του κόσμου, διεκδικώντας να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά.
Πιο συγκεκριμένα, η Γιαννιώτικη ομάδα «Robot Masters», η οποία απαρτίζεται από τους Θεοδώρα Μανίκα (Λύκειο Ανατολής), Αλέξανδρο Λώλο (1ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων), Παύλο Μανίκα (Λύκειο Ανατολής) και με προπονητή τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής Δημήτριο Κράββαρη, επιστημονικό υπεύθυνό του κέντρου STEM Education, βρίσκεται στις 14 καλύτερες ομάδες ρομποτικής του κόσμου, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στη φετινή Ολυμπιάδα του Καναδά, η οποία αυτή τη φορά διεξάγεται διαδικτυακά λόγω της πανδημίας.

Πέρασαν τελικό!
Μετά την πρώτη κρίση από την διοργανώτρια χώρα του Καναδά η ομάδα με τα τρία Γιαννιωτόπουλα προκρίθηκε στον τελικό του διαγωνισμού μαζί με άλλες 13 ομάδες από όλο τον κόσμο. Ο τελικός της κατηγορίας «Open» στον οποίο συμμετέχει το τοπικό τιμ θα λάβει χώρα το ερχόμενο Σάββατο και θα αξιολογηθεί από διεθνής επιτροπή κριτών.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το θέμα του ρομποτικού project της Γιαννιώτικης ομάδας αφορά στην τοπική παραγωγή προϊόντων. Σημαντικό «όπλο» του έργου των μαθητών αποτελεί, όπως τονίζεται, η χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης και πιο συγκεκριμένα της Μηχανικής Όρασης, μιας που το ρομπότ τους είναι σε θέση να αναγνωρίσει με ευφυή τρόπο, μέσω κάμερας, θέσεις φύτευσης και συλλογής φυτωρίων και να δράσει ανάλογα σε κάθε περίπτωση.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ