Καλέσματα συμμετοχής στην σημερινή απεργία

on .

NTOYNTOYKA

• Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή απεργία απευθύνει εκ νέου το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, παραθέτοντας ως βασικά αιτήματα, μεταξύ άλλων, την επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας και την ένταξή τους στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, τις μαζικές προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών, τα δωρεάν μαζικά τεστ για όλους, αλλά και μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στις δομές, στα σχολεία, όπου υπάρχει ανάγκη.
Κάλεσμα απευθύνει και το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε στην κυβέρνηση και την εργοδοσία πως έχουμε την δύναμη και δεν θα θυσιαστούμε για τα κέρδη τους».
Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων παράλληλα με το κάλεσμα για τη απεργία, καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή ότι τη ώρα που έκανε μαζικά τεστ για κορωνοϊό στο εργοτάξιο, συγκέντρωσε 40 περίπου σχολικές καθαρίστριες στο ίδιο γραφείο για να τους μοιράσει τις βεβαιώσεις μετακίνησης αγνοώντας οποιαδήποτε υποχρέωση για σταδιακή προσέλευση.
Ο Εμπορικός Σύλλογος
Συμβολική παράσταση στην Περιφέρεια Ηπείρου ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων σήμερα, ώρα 10:30 π.μ.. Στα αιτήματά του περιλαμβάνονται η άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού, η επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019, η κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, η μείωση των έμμεσων φόρων, η αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ μέχρι το Σεπτέμβριο κ.α..