Τα «Fake news» στο επίκεντρο εκδήλωσης του Πανεπ. Ιωαννίνων

on .

fake news

• Η σχέση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με την πολιτική και το φαινόμενο της διαδικτυακής πληροφόρησης μπήκε στο μικροσκόπιο του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης (ΜΕΚΘΕΜΕ) του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο πραγματοποίησε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της κ. Αλεξίας Κουλούρη, Προϊσταμένης του Τομέα Ενημέρωσης και Προβολής του Κοινοβουλευτικού έργου του τηλεοπτικού σταθμού, Βουλή Τηλεόραση, με τίτλο «Fake news. Ρητορική και Ερμηνείες».
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε διαδικτυακά στο πλαίσιο του μαθήματος «Ελληνική Γλώσσα και ΜΜΕ: Εκπαιδευτικές εφαρμογές» που διδάσκεται στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών από την αναπλ. καθηγήτρια Γλωσσολογίας Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, που είναι και Διευθύντρια του συγκεκριμένου Εργαστηρίου.
Για το βιβλίο μίλησαν οι κ.κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ευρωβουλευτής ΝΔ, μέλος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Φιλήμων Καραμήτσος, δημοσιογράφος, ανταποκριτής της «Εφημερίδας των Συντακτών» και η συγγραφέας.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, οι αντιπρυτάνεις Μηνάς Πασχόπουλος και Σταύρος Νικολόπουλος, η Πρόεδρος του Π.Τ.Ν. Αικατερίνη Πλακίτση, και ο εκδότης Ανδρέας Σιδέρης. Στον χαιρετισμό του ο κ. Αλμπάνης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας, με την αξιοποίηση του μεγάλου βαθμού επιρροής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί μια νέα πραγματικότητα, η οποία έγινε αντιληπτή, μέσα από σημαντικά διεθνή πολιτικά γεγονότα, όπως την εκλογή του αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, το Brexit μέχρι και τις εσωτερικές εξελίξεις στη χώρα μας την τελευταία πενταετία».