Ικανοποίηση στην Κόνιτσα για το έργο ύδρευσης των οικισμών

on .

exarxoy

• Τέλος καλό, όλα καλά για το Δήμο Κόνιτσας, όσον αφορά το έργο για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμών, που είχε προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Δημοτικής Αρχής και των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Το έργο, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή από τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με συνολικό προϋπολογισμό 2.930.000 ευρώ πλέον του ΦΠΑ.
Η ανακοίνωση προκάλεσε την ικανοποίηση Δημοτικής Αρχής και Αντιπολίτευσης, αλλά και ταυτόχρονη ανταλλαγή «πυρών».
Ο Δήμαρχος Νίκος Εξάρχου, εξηγεί ότι η ένταξη του Έργου στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», έγινε καθώς δεν είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Υπενθυμίζει ότι μετά από συνεννόηση με το Υπ. Εσωτερικών υπέβαλε σχετικό αίτημα στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ με άλλο αίτημά του, ζήτησε και έλαβε έκτακτη επιχορήγηση 150.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
«Αλήθεια, εσείς κύριοι των άλλων παρατάξεων, που ξεσηκώσατε κάποιους από τους κατοίκους των τεσσάρων κοινοτήτων μας, ότι δήθεν ο Δήμαρχος ακύρωσε το έργο, τι έχετε να πείτε; Συνεχίστε με αυτήν την τακτική στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ επιρρίπτοντας μας ευθύνες και να δημιουργείτε εντυπώσεις», αναφέρει ακόμη ο Δήμαρχος εξαπολύοντας τα «πυρά» του κατά της Αντιπολίτευσης.
Σε δική του ανακοίνωση ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ο τόπος που θέλω να ζω» (και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου) κ. Νικόλαος Χ. Καλτσούνης, μεταξύ άλλων αναφέρει. «Ως μέλος της κοινότητας Κλειδωνιάς και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κόνιτσας, θέλω να μοιραστώ μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο τη χαρά και τη συγκίνησή μου που οι προσπάθειες επιτέλους απέδωσαν. Μπορεί αυτή η ιστορία να έμοιαζε με χαμένο κυνήγι θησαυρού για κάποιους όμως το αποτέλεσμα μας δικαίωσε». Σε άλλο σημείο δηλώνει ότι «δεσμεύεται να παρακολουθήσει στενά όλες τις διαδικασίες» και συμπληρώνει «Αν λέω αν, αυτό το έργο δεν εκτελεστεί με επιτυχία θα έχει ονοματεπώνυμο και αυτό δεν θα είναι άλλο από του Δημάρχου Κόνιτσας κ. Νικολάου Εξάρχου»…