Επιδότηση έως και 5.000 ευρώ για θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου

on .

thermansi

• Ενίσχυση έως 5.000 ευρώ θα λάβουν οι επιχειρηματίες της εστίασης, ώστε να προμηθευτούν θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η δράση θα έχει συνολικό προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ και η δημόσια χρηματοδότηση θα καλύπτει μέρος του κόστους για την απόκτηση θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου οποιουδήποτε τύπου (υγραερίου, ηλεκτρική, φυσικού αερίου, πάνελ υπερύθρων, αλογόνου ή άλλο), αυτόνομη/μεμονωμένη, ή μέρος κινητού εξοπλισμού που φέρει ενσωματωμένο θερμαντικό σώμα εξωτερικού χώρου, τα οποία είναι/ήταν καινούργια και αμεταχείριστα κατά την αγορά τους.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η δράση που αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και να διαρκέσει 2 μήνες, θα επιχορηγεί την προμήθεια ενός θερμαντικού σώματος ανά 10 τ.μ. νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου ή παραχωρημένου με βάση την αίτηση που έχει υποβάλει ο δυνητικός λήπτης της και μέχρι 100 ευρώ για κάθε θερμαντικό σώμα χωρίς ΦΠΑ.
Σε περίπτωση που ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων δεν δικαιολογεί ακέραιο αριθμό θερμαντικών σωμάτων, το ποσό της επιχορήγησης υπολογίζεται με τον αμέσως επόμενο ακέραιο αριθμό θερμαντικών σωμάτων.