Νέα και παλιά έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου ΙωαννιτώνΝέα και παλιά έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών

on .

ASYLO ANIATON PALIO

• Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών υπερψηφίστηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς εκτός των παρατάξεων που απαρτίζουν τη Δημοτική Αρχή, το ψήφισαν και οι παρατάξεις των Θωμά Μπέγκα, Τατιάνας Καλογιάννη και Λάζαρου Νάτση.

Σύμφωνα με τον εισηγητή, Αντιδήμαρχο Γιώργο Αρλέτο, στο τρέχον έτος ολοκληρώθηκαν έργα συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ είναι σε φάση δημοπράτησης 40 έργα προϋπολογισμού 14,2 εκ. ευρώ. Επίσης έγινε αναφορά σε άλλα 25 έργα – υπηρεσίες για τα οποία αναμένονται εγκρίσεις των τευχών δημοπράτησης, συνολικού προϋπολογισμού 36 εκ. ευρώ.
Σ’ αυτά περιλαμβάνονται η «Δημιουργία Κέντρου για το Παιδί» στο Άσυλο Ανιάτων, η «Ολοκλήρωση του Μεγάλου Δακτυλίου της Πόλης των Ιωαννίνων (Κόμβος Πανηπειρωτικού Σταδίου – Κόμβος Βογιάνου)», η «Διαμόρφωση της πλατείας Γλυκήδων, Οδών Ιστορικού Προκοπίου, Γλυκήδων και Σουγδούρη στο Κάστρο Ιωαννίνων», η «Ενσωμάτωση χώρου παλαιών στρατιωτικών φυλακών στον αστικό ιστό ως κέντρο περιοχής αστικών εξυπηρετήσεων» και η «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ιωαννιτών».
Στα συγχρηματοδοτούμενα έργα ΕΣΠΑ, αλλά και έργα που έχουν ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο και τρέχουν αυτή τη στιγμή στον Δήμο Ιωαννιτών, συμπεριλαμβάνονται η «Ανάπλαση πάρκου Κουραμπά – Λακκωμάτων», η «Ανέγερση Νηπιαγωγείου στη θέση Παλαιά Στρατιωτικά Αρτοποιεία», η «Βελτίωση αγροτικών οδών στον Δήμο Ιωαννιτών», η «Μετατροπή διατηρητέου κτιρίου (Παλαιό Δημοτικό Σχολείο) Κουτσελιού σε εκθεσιακό χώρο πολυδραστηριοτήτων», οι «Διαμορφώσεις - πεζοδρομήσεις στην περιοχή Σιαράβα», και η «Αναβάθμιση δικτύου εμπορικών οδών στο Ιστορικό Κέντρο της Πόλης των Ιωαννίνων», καθώς και η ωρίμανση των μελετών που αφορούν την «Ενσωμάτωση χώρου παλαιών στρατιωτικών φυλακών στον αστικό ιστό ως κέντρο παροχής αστικών εξυπηρετήσεων».
Επιπλέον δρομολογείται η υποβολή και ένταξη σημαντικού αριθμού έργων στο ΕΣΠΑ και στο Πράσινο Ταμείο (Κυκλικοί Κόμβοι, Πράσινο Σημείο), καθώς και η υποβολή προτάσεων προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».