Χωρίς υγειονομική «κάλυψη» έμειναν οι στρατιωτικοί Ηπείρου

on .

STRATIOTIKOI

• Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των στρατιωτικών της Ηπείρου όσον αφορά στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη που δικαιούνται. Ανησυχία η οποία έχει ενταθεί τελευταία έπειτα από την απόσπαση στελεχών του υγειονομικού προσωπικού της περιοχής μας στην Κακαβιά με στόχο τη διενέργεια ελέγχων σε εισερχόμενους πολίτες από την Αλβανία, τη στιγμή μάλιστα που καταγράφονται θετικά  κρούσματα με κορωνοϊό στο Στρατόπεδο Κατσιμήτρου στο Πέραμα.
Για το λόγο αυτό η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου με έγγραφό της προς την 8η Ταξιαρχία, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών και τους βουλευτές της Ηπείρου ζητάει να δοθεί λύση άμεσα καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση.

Ακυρώθηκαν εξετάσεις
Αναβλήθηκαν οι εξετάσεις που είχαν προγραμματίσει μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης σύμφωνα με ενημέρωσή τους από το ίδιο το ίδρυμα.
Αυτός είναι ο λόγος που επανέρχεται η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ. στο θέμα της υγειονομικής περίθαλψης των στρατιωτικών, τονίζοντας στο νέο της έγγραφο πως τα προβλήματα αυξάνονται μετά την απόσπαση εν μέσω πανδημίας και καταγραφής κρουσμάτων στο Στρατόπεδο Κατσιμήτρου πέντε στελεχών του υγειονομικού προσωπικού της περιοχής μας στην Κακαβιά για έλεγχο σε πολίτες τρίτης χώρας που εισέρχονται στη χώρα μας. Κάτι που, όπως ισχυρίζεται, «αποδυναμώνει το υγειονομικό προσωπικό της Ταξιαρχίας, το οποίο έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής στην καθημερινή μάχη του με την πανδημία».

Να τις κάνουν ιδιώτες
Η Ένωση επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «η αναστολή εκτέλεσης της ετήσιας υγειονομικής εξέτασης των στρατιωτικών στην Ήπειρο αλλά και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδας από το 424 ΓΣΝ λόγω της πανδημίας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους συναδέλφους».
Προτείνει δε εκ νέου, για την καλύτερη και άμεση περίθαλψη των στρατιωτικών, ειδικά τώρα που ακόμα και η ετήσια υγειονομική τους εξέταση έχει ανασταλεί και από το 424 ΓΣΝ, το δικαίωμα εξετάσεων σε συμβεβλημένους ιατρούς - διαγνωστικά κέντρα να επεκταθεί και στα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εφόσον στην Φρουρά της Ηπείρου δεν υπάρχει στρατιωτικό νοσοκομείο που να καλύπτει τις ανάγκες τους, ενώ και λόγω της πανδημίας παρατηρούνται δυσχέρειες στην εξυπηρέτησή τους και από τα κρατικά νοσοκομεία της περιοχής.