Επιτυχημένη η αιμοδοσία του Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων

on .

ees

• Tην πρώτη του ανοιχτή, για το κοινό της πόλης, εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποίησε το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε από το νοσηλευτικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Τον χώρο διέθεσε το Εφετείο Ιωαννίνων στην ισόγεια αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου, στο κέντρο της πόλης.
Στην αιμοδοσία συμμετείχε εκτός από τον Ε.Ε.Σ., η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστών Ηπείρου, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Ν. Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Τριτέκνων Ιωαννίνων. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά, καθώς συγκεντρώθηκαν 33 φιάλες αίματος, ενώ 12 ακόμα πολίτες προσήλθαν αλλά δεν μπόρεσαν να δώσουν αίμα. «Προσωπικό, εθελοντές και μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έδωσαν και αυτή τη φορά δυναμικό «παρών» σε μια από τις σπουδαιότερες πράξεις ανθρωπισμού: την Αιμοδοσία», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Ήδη ξεκίνησε η οργάνωση της επόμενης αιμοδοσίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε περίπου δυο μήνες, αποσκοπώντας στη συμμετοχή ακόμα περισσότερων συλλόγων.