Με παραγγελία «μαϊμού» μετέφερε 10.000 ευρώ στο λογαριασμό του!

on .

DIADIKTYAKH APATH

Μάστιγα έχουν γίνει τελευταία οι διαδικτυακές και τηλεφωνικές απάτες στην Ήπειρο.
Οι επιτήδειοι συχνά, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και πολλές φορές εκμεταλλευόμενοι την άγνοια των πολιτών σχετικά με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καταφέρνουν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, αποσπώντας τους τεράστια χρηματικά ποσά!
Μια τέτοια υπόθεση που έλαβε χώρα πριν από περίπου επτά μήνες, εξιχνιάστηκε τελευταία μετά από έρευνα αστυνομικών του Α.Τ. Πωγωνίου, οι οποίοι κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία των δραστών, ενός Έλληνα κι ενός αλλοδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Νοέμβριο του 2020, ο ημεδαπός επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτρια καταστήματος εμπορίας ζωοτροφών και προέβη σε παραγγελία προϊόντων.
Στη συνέχεια, δήθεν προκειμένου να καταθέσει στον τραπεζικό της λογαριασμό την αξία των προϊόντων, της ζήτησε να κάνει χρήση τραπεζικής ηλεκτρονικής εφαρμογής και καθοδηγώντας την κατάλληλα, πέτυχε τη μεταφορά χρηματικού ποσού 9.890 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό της στον δικό του.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία αλλοδαπού, κατόχου της τηλεφωνικής σύνδεσης μέσω της οποίας ο άνδρας κάλεσε το θύμα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν πολύ συχνά, γι’ αυτό και η ΕΛ.ΑΣ. ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις συναλλαγές τους και να μην προχωρούν σε καταβολή χρηματικών ποσών υπό την καθοδήγηση αγνώστων.