Πρεμιέρα σήμερα για τις πανελλαδικές εξετάσεις

on .

PANELLADIKES2

Στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων ρίχνονται από σήμερα πάνω από 100.000 υποψήφιοι, με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να κάνουν την αρχή και να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Αύριο σειρά παίρνουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα εξεταστούν στα Νέα Ελληνικά.
Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 8:30 π.μ., ενώ οι υποψήφιοι, οι εκπαιδευτικοί, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα πρέπει να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, αφού έχουν πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) και με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος δίνεται η δυνατότητα για υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτηση σε δημόσιο ΙΕΚ. Αυτό σημαίνει ότι ένας υποψήφιος μπορεί να υποβάλει παράλληλα μηχανογραφικό για είσοδο σε ΑΕΙ, βάσει της επίδοσής του στις Πανελλαδικές εξετάσεις και μηχανογραφικό για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ βάσει του απολυτηρίου του και επιπλέον κριτηρίων, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ.
Επίσης φέτος οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους και για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους.
Μήνυμα Κ. Καμπουράκη
Καλή δύναμη και καλή επιτυχία εύχεται στους υποψηφίους ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κων/νος Καμπουράκης και μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του αναφέρει: «Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνοι σας. Οι οικογένειές σας είναι αυτές που σας στηρίζουν πάντα σε όλες σας τις προσπάθειες και τις επιλογές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί στέκουν πάντα άοκνοι συνοδοιπόροι και καθοδηγητές σε κάθε σας βήμα. Επιπρόσθετα και η Πολιτεία στέκεται αρωγός στον δύσκολο αγώνα σας».
Παράλληλα υπενθυμίζει ότι από φέτος, λειτουργεί επιπλέον σε κάθε ΚΕΣΥ τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και ενημέρωσης, στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους σε όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων
Απευθυνόμενος στους υποψήφιους των πανελλαδικών ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ τους εύχεται καλή επιτυχία σημειώνοντας ότι «οι εξετάσεις αποτελούν μία ευκαιρία για να πετύχουν τους στόχους τους, όχι όμως την μοναδική. Για να χτίσουμε μία καλύτερη κοινωνία χρειαζόμαστε όλους τους νέους, είτε πετύχουν, είτε όχι σε αυτή την δοκιμασία. Χρειαζόμαστε τα όνειρά τους, τη δύναμή τους, το μεράκι τους».
Η Μ. Τζούφη
Καλή επιτυχία στους υποψηφίους εύχεται και η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «οι Πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν μέσα σε ένα δύσκολο και πρωτόγνωρο περιβάλλον. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Λυκείου δοκιμάστηκαν και ανταπεξήλθαν σε μια ιδιαίτερα απαιτητική σχολική χρονιά, κόντρα σε συνεχείς αλλαγές του υπουργείου Παιδείας, δυσκολίες και εμπόδια…».