Από τον Ιούλιο στην έδρα της η Γαστρεντερολογική Κλινική

on .

NOSOKOMEIO ESOTERIKO

Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα στον «Π.Λ.» του Σαββάτου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης διαβεβαίωσε την εφημερίδα μας ότι δεν πρόκειται να κλείσει η Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπ. Νοσοκομείου και μόνο μια νοσηλεύτρια θα μετακινηθεί στο Εμβολιαστικό Κέντρο, όπως τον ενημέρωσε και ο Διοικητής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Ν. Κατσακιώρης.

Παράλληλα, από τον Ιούλιο η Γαστρεντερολογική αναμένεται να επιστρέψει και πάλι στους χώρους της από τους οποίους είχε μετακινηθεί προσωρινά λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, καθώς η αγωνία μεταξύ νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού είχε χτυπήσει «κόκκινο»!
Ας σημειωθεί ότι η εν λόγω Κλινική προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες, εξυπηρετώντας ολόκληρη την ΒΔ Ελλάδα.
 Οι εργαζόμενοι
Στο μεταξύ, την αντίθεσή του στη στελέχωση του Mega Εμβολιαστικού Κέντρου στο κτίριο του ΠΕΔΥ με προσωπικό των δυο νοσοκομείων της πόλης, εξέφρασε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Πρόκειται για μια κίνηση που, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του (την υπογράφουν ο Πρόεδρος Γ. Φλούδας και η Γραμματέας Γιολάντα Ζήκα) θα πλήξει σοβαρά την εύρυθμη λειτουργία τους και θα υποβαθμίσει επικίνδυνα την παροχή των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.
Παράλληλα επισημαίνει ότι το Εμβολιαστικό Κέντρο πρέπει να στελεχωθεί με προσωπικό που θα προσληφθεί για τον λόγο αυτό ή που θα προέρχεται από τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Κλείνοντας, δηλώνουν απερίφραστα ότι, «ο σχεδιασμός και η λειτουργία του «Μέγα» Εμβολιαστικού Κέντρου, για να αποτελέσει ουσιαστική τομή στην αντιμετώπιση της πανδημίας οφείλει να συνδυαστεί και με την πρόσληψη του απαραίτητου Προσωπικού. Λειτουργία του Κέντρου που θα συσχετιστεί με την αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού των Νοσοκομείων της πόλης, αποτελεί απλό επικοινωνιακό παιχνίδι, το οποίο δεν μπορεί να έχει καμία προοπτική και καμία τύχη».
 Ο ΣΥΡΙΖΑ
Ανακοίνωση, για το ίδιο θέμα είχε εκδώσει το Σάββατο και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων και αναρωτιόταν εάν πρόκειται για «προμελετημένο σφράγισμα κλινικών ή ανικανότητα».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «θα πρέπει επιτέλους να γίνει σαφές ότι το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης οφείλει να ξανακερδίσει τον τριτοβάθμιο και εκπαιδευτικό χαρακτήρα του, αναπτύσσοντας ξανά το σύνολο των δραστηριοτήτων του που έχουν ανασταλεί κατά το διάστημα της επιδημίας. Χρειάζεται ένας νέος σχεδιασμός των Υπηρεσιών στην περιοχή μας, με την ένταξη στον σχεδιασμό της ΠΦΥ, ώστε και ο εμβολιαστικός στόχος να πετύχει, και να επανέλθουν τα νοσοκομεία στο ρόλο τους καλύπτοντας το σύνολο των υγειονομικών αναγκών…».