Τους Τρεις Ιεράρχες τίμησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

on .

BRABEYSH ALMPANHS NTOYSKOS

• Την καθιερωμένη εκδήλωση για να τιμήσει τους Τρεις Ιεράρχες, την ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων, πραγματοποίησε την Κυριακή το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μία εκδήλωση που έγινε διαδικτυακά, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η Δέσπω Λιάλιου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής και πρ. Αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Θεολογία και Επιστήμη κατά τους Τρεις Ιεράρχες. Μία σύγχρονη πρόκληση εν μέσω πανδημίας».
Διάφορες απονομές
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ενώ ακολούθησε η απονομή τιμής στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που αφυπηρέτησαν κατά το περασμένο έτος. Επίσης, απονεμήθηκε βραβείο στον πρώτο εισαχθέντα φοιτητή του Τμήματος Φιλολογίας από την οικογένεια του αείμνηστου Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής και πρ. Αντιπρύτανη Γεωργίου Σαββαντίδη.
Έπαινος στον Στ. Ντούσκο
Μετά από σχετική απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, απονεμήθηκε έπαινος στον Χρυσό Ολυμπιονίκη της Κωπηλασίας στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, Στέφανο Ντούσκο. Τον σχετικό έπαινο στον Χρυσό Ολυμπιονίκη, ο οποίος είναι και φοιτητής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έδωσε ο Πρύτανης.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με Χοράρχη τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Νίκο Ανδρίκο.
Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο
Ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρχιμανδρειού. Πριν την απόλυση, τελέστηκε το μνημόσυνο για τους αείμνηστους Διδασκάλους, Ευεργέτες, Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και τους ανθρώπους των γραμμάτων των Ιωαννίνων και της Ηπείρου.