Φρένο» στο ταξίδι παράτυπων μεταναστών μέσω της Ηπείρου!

on .

PERIPOLIKO ASTYNOMIA

• Ποτέ δεν σταμάτησε πραγματικά, από το άνοιγμα των συνόρων στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και μέχρι σήμερα, η είσοδος και διακίνηση παράνομων μεταναστών από την Αλβανία εντός της ελληνικής επικράτειας.
Ο μεγαλύτερος αριθμός «λαθραίων» εισέρχεται στη χώρα μας από την ελληνοαλβανική μεθόριο στα γεωγραφικά όρια της Ηπείρου και μέσω της παράνομης αυτής δραστηριότητας κυκλώματα ή μεμονωμένοι διακινητές κερδίζουν σεβαστά χρηματικά ποσά. Ωστόσο, συχνά η Αστυνομία διακόπτει απότομα το «ταξίδι»!

Τους είχε στο φορτηγό
Αυτό ακριβώς συνέβη σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, σε περιοχές των Ιωαννίνων, όπου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας συνέλαβαν συνολικά εννέα άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δύο που κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών και παράνομη είσοδο.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη προχθές νωρίς το πρωί στην Πεδινή ένας αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε με φορτηγό πέντε παράτυπους μετανάστες με τελικό προορισμό την Αθήνα. Το ταξίδι είχε «εισιτήριο» 100 ευρώ περίπου για τον καθένα.

Κοντά στην Κακαβιά
Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη προχθές βράδυ επί της Εθνικής Οδού Κακαβιάς – Ιωαννίνων έτερος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ. αυτοκίνητο δύο παράτυπους μετανάστες, με τελικό προορισμό την Κόρινθο έναντι άγνωστης αμοιβής. Όπως διαπιστώθηκε, τα δύο οχήματα με τα οποία επιχειρήθηκε η διακίνηση ανήκαν σε αλλοδαπές συνεργούς των συλληφθέντων οδηγών και κατασχέθηκαν.
Προέκυψε δε ότι οι μετανάστες είχαν εισέλθει και στις δύο περιπτώσεις παράνομα στην ελληνική επικράτεια μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, από όπου στη συνέχεια τους παρέλαβαν οι οδηγοί με σκοπό να τους προωθήσουν στον προορισμό τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Για ναρκωτικά...
Σε άλλα νέα από το χθεσινό αστυνομικό δελτίο, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στα Γιάννενα από αστυνομικούς της Δίωξης με την κατηγορία, κατά περίπτωση, της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες, ηλικίας 22 ετών. Όπως διαπιστώθηκε, ο νεαρός είχε προμηθεύσει με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης τον έναν από τους συλληφθέντες, ενώ οι άλλοι δύο διαπιστώθηκε ότι κατείχαν από μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Του πούλησαν... αέρα!
Δικογραφία για απάτη με το πρόσχημα της πώλησης προϊόντος μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε σε βάρος δύο ατόμων από το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, έχοντας αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία για την πώληση ηλεκτρονικού οργάνου μέτρησης αποστάσεων, έπεισαν πολίτη που ενδιαφέρθηκε για την αγορά του να καταθέσει το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό ενός εξ αυτών, χωρίς ωστόσο να παραλάβει το προϊόν.

Πήρε όλα τα καρύδια
Υπόθεση κλοπής αγροτικών προϊόντων σε χωριό της Άρτας εξιχνιάστηκε από την τοπική Ασφάλεια και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα.
Συγκεκριμένα, ο δράστης τον περασμένο Οκτώβριο, είχε πάει σε χωράφι ιδιοκτησίας γυναίκας κατοίκου του χωριού και μάζεψε όλα τα καρύδια που βρήκε, βάρους ενός τόνου και συνολικής αξίας 3.000 ευρώ περίπου.
Τέλος, στην Ηγουμενίτσα συνελήφθη φυγόδικος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής και απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για παράνομη οπλοφορία από κοινού. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας και παραγγέλθηκε η φυλάκισή του.