«Άριστα» στην ανακύκλωση πήραν τα Γιαννιωτόπουλα!

on .

ANAKYKLOSH MATHITESjpg

• Στα… ζεστά πήραν τα σχολεία των Ιωαννίνων το «στοίχημα» της ανακύκλωσης κάνοντας μεγάλο αγώνα για να συγκεντρώσουν ανακυκλώσιμα υλικά στο πλαίσιο της δράσης που διεξήγαγε και φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών. Οι σχολικές μονάδες που πρώτευσαν βραβεύθηκαν σε ειδική εκδήλωση που έγινε στον Πολιτιστικό Χώρο «Δημήτριος Χατζής» λαμβάνοντας από ένα χρηστικό δώρο και ένα συμβολικό βραβείο. Επιπλέον, όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στη δράση έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.

Στον Πολιτιστικό Πολυχώρο έγιναν χθες και βιωματικές περιβαλλοντικές δράσεις για παιδιά με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Χιλιάδες κιλά…

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα της σχολικής δράσης «Πάμε Ανακύκλωση», στο πλαίσιο της οποίας οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων των Ιωαννίνων με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν σε τέσσερα ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, μπαταρίες, αλουμίνιο).

Πιο συγκεκριμένα, από 10.396 μαθητές συγκεντρώθηκαν συνολικά 24.143 κιλά χαρτί, 5.915 κιλά πλαστικό, 103 κιλά μπαταρίες και 114 κιλά αλουμίνιο. Επιπλέον, η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 251.640 πόντων επιβράβευσης.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που πρώτευσαν στη δράση ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ συνεχάρη τους μαθητές για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν, για ακόμη μια χρονιά, καθώς απέδειξαν πως δεν ξεχνούν τις οικολογικές τους συνήθειες, ενώ ανέφερε ότι «τα αξιοσημείωτα αποτελέσματα των δράσεων ευαισθητοποίησης στα σχολεία μας, μας παροτρύνουν ώστε να συνεχίσουμε δυναμικά με ακόμα περισσότερες δράσεις και τη νέα χρονιά». 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Επιχειρηματικότητας Γιάννης Αϊβατίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Συντήρησης Έργων, Πρασίνου και Παιδικών Χαρών Αριστείδης Παππάς και οι εκπρόσωποι από την Αειφορική Ηπείρου κ.κ. Χαραλαμπίδης και Φρατζής, που βράβευσαν τα πρώτα σχολεία.

Ο εκπρόσωπος της Ε.Ε.Α.Α. Δημήτρης Παπασωτηρίου μετέφερε το δικό του μήνυμα, συγχαίροντας την εντυπωσιακή προσπάθεια των μαθητών, ενώ η υπεύθυνη του «Κάθε Κουτί Μετράει», Ειρήνη Τοπουζίδου συνεχάρη όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που μετείχαν στην ουσιαστική αυτή πρωτοβουλία.