Παρατείνεται εκ νέου η θητεία των Πρυτανικών Αρχών Πανεπ. Ιωαννίνων

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON 12 9 2021

• Νέα παράταση θητείας λαμβάνουν οι Πρυτανικές Αρχές δέκα ελληνικών Πανεπιστημίων, καθώς το υπουργείο Παιδείας απαγορεύει στα ΑΕΙ που είχαν εκλογές να τις αλλάξουν πριν ψηφιστεί ο νέος Νόμος Πλαίσιο που σχεδιάζει για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Ανάμεσα σ’ αυτά περιλαμβάνεται και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Έτσι, στην προηγούμενη παράταση που είχε δοθεί στην θητεία των νυν Πρυτανικών Αρχών μέσω διάταξης που είχε κατατεθεί σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης, δίνεται τώρα νέα προθεσμία, καθώς όλα δείχνουν ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αλλάζει το μοντέλο διοίκησης των ΑΕΙ δεν είναι έτοιμο ακόμη για ψήφιση.

Με νέα λοιπόν ρύθμιση που θα κατατεθεί άμεσα από το υπουργείο Παιδείας σε νομοσχέδιο άλλου υπουργείου της κυβέρνησης, η απαγόρευση στα ΑΕΙ να προκηρύξουν εκλογές (που έληγε στο τέλος Ιουνίου) παρατείνεται ως τις 31 Αυγούστου και οι θητείες των νυν διοικήσεων των πανεπιστημίων ως τον Φεβρουάριο του 2023. Μέχρι την επόμενη χρονιά επομένως παρατείνεται και η θητεία των υπό τον Τριαντάφυλλο Αλμπάνη Πρυτανικών Αρχών στο ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ηπείρου.