Ελεούσα και ΒΙ.ΠΕ. χωρίς υπηρεσία Ταχυδρομείου!

on .

ELTA PINAKIDA

• Το… δρόμο των τραπεζών όσον αφορά στο κλείσιμο υποκαταστημάτων τους ακολουθούν και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, η Διοίκηση των οποίων, προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ότι η συρρίκνωση αυτή οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση τις ήδη προβληματικές υπηρεσίες που προφέρουν σήμερα τα ΕΛΤΑ στους πολίτες.

Τελευταίο «θύμα» το ταχυδρομικό γραφείο της Ελεούσας, το οποίο κλείνει, παρόλο που εξυπηρετεί χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής, καθώς δεν ανανεώθηκε η σύμβαση με τα ΕΛΤΑ του ιδιώτη πράκτορα που είχε αναλάβει την τελευταία πενταετία την υπηρεσία διανομής της αλληλογραφίας, καθώς και των συντάξεων γήρατος του ΕΦΚΑ στην έδρα του Δήμου Ζίτσας και στις γύρω Κοινότητες. 

Επιστολή Πλιάκου

Στην απόφαση αυτή των Ελληνικών Ταχυδρομείων αντιδρά έντονα ο Δήμος Ζίτσας, με τον Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο να στέλνει επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ Α.Ε. αναδεικνύοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται. Ο Δήμαρχος ζητά άμεσα την πρόσληψη ταχυδρόμων. 

Όπως αναφέρει ο κ. Πλιάκος, το ταχυδρομικό κατάστημα στην Ελεούσα εξυπηρετούσε περισσότερους από 8.000 κατοίκους, τις δεκάδες επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες εντός  της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Ιωαννίνων, αλλά και εκτός αυτής, το Τμήμα Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, καθώς και οικισμούς του Δήμου Ιωαννιτών (Μάρμαρα και Ολυμπιάδα).

 Δεκάδες παράπονα

«Η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και έχουμε γίνει αποδέκτες δεκάδων παραπόνων από κατοίκους στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για καθυστερήσεις και ενδεχόμενες απώλειες στην αλληλογραφία τους (λογαριασμούς ρεύματος, τηλεπικοινωνιών κ.α.) προτάσσοντας  την αγωνία τους για το πως θα λαμβάνουν τις συντάξεις γήρατος», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας επισημαίνει επίσης πως δημιουργείται δυσλειτουργία και για τις υπηρεσίες του Δήμου που, όπως αναφέρει στην επιστολή του, λαμβάνουν αλλά και στέλνουν συστημένη αλληλογραφία με προθεσμίες που «τρέχουν» και μπορεί να χαθούν όταν κανείς δεν θα μπορεί να εγγυηθεί για την έγκαιρη παράδοση των φακέλων.

Εκφράζοντας λοιπόν την έντονη δυσαρέσκειά του, «καθώς υποβαθμίζονται και αποδομούνται κομβικής σημασίας υπηρεσίες που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την εξυπηρέτηση των πολιτών», όπως τονίζει χαρακτηριστικά, ο Μιχ. Πλιάκος ζητάει από τον Υπουργό και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες  ενέργειες για την πρόσληψη τριών ταχυδρόμων για την περιοχή ευθύνης του ιδιώτη πράκτορα και να διευθετηθούν έτσι τα προβλήματα που δημιουργούνται. 

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ