Παπαδιά με τρία παιδιά στην Ιατρική Ιωαννίνων!

on .

PAYLIDH PAPADIA IATRIKH

Αληθινό κατόρθωμα το οποίο προϋποθέτει δύναμη ψυχής, ήταν αυτό που έκανε μία παπαδιά στην Άρτα, η οποία έχει μάλιστα και τρία παιδιά. 

Η Μαρία Παυλίδη, μέσω του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Άρτας, συγκέντρωσε στις φετινές πανελλαδικές 19.720 μόρια, τα περισσότερα στο νομό (!), γράφοντας 20 στα Μαθηματικά, 20 στην Ανατομία, 20 στην Υγιεινή και 18,6 στην Έκθεση 18,6!.

Με τους υψηλούς αυτούς βαθμούς ο στόχος της για προσφορά στον συνάνθρωπο, αφού εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων γίνεται  πραγματικότητα. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Μαχητής Άρτας", η πρεσβυτέρα έχει ήδη πλούσια επιστημονική μόρφωση, καθώς είναι απόφοιτη της Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων!

Σ' αυτή την τιτάνια προσπάθειά της να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή, που δεν ήταν εύκολη υπόθεση, είχε συνοδοιπόρο τον σύζυγό της π. Αντώνιο, αλλά και την κατανόηση των τριών μικρών παιδιών της.

Λίγα τα λόγια…

Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν το συγκεκριμένο γεγονός. Τέτοιες γυναίκες είναι όχι μόνο απλώς παραδείγματα, αλλά και τρανές αποδείξεις ότι όταν ο άνθρωπος θέλει να επιτύχει κάτι, το μπορεί. Βέβαια η συγκεκριμένη πρεσβυτέρα παπαδιά από την Άρτα δεν προβλήθηκε εκτενώς από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης, που δίνουν χρόνο και χώρο σε άλλες θλιβερές περιπτώσεις!

Μέσα στην απελπισία των καιρών, τέτοιες φωτεινές μορφές έρχονται να μας θυμίσουν ότι η ελπίδα δεν χάθηκε ακόμη. Ότι υπάρχουν καρδιές αγωνιζόμενες για το καλύτερο, που έχουν την πρόθεση και τη δυνατότητα να αλλάξουν την τελματωμένη κοινωνία μας. 

Η. Μ.