Τρεις κόμβοι, ανάσα στο κυκλοφοριακό της πόλης

on .

PLATEIA MAKETA 2 8 4 21

  • Η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή τριών ισόπεδων κόμβων στην πόλη των Ιωαννίνων με τους οποίους θα «ανασάνει» το κυκλοφοριακό καθώς η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται πιο γρήγορα, αλλά θα είναι και πιο ασφαλής ξεκίνησε από χθες καθώς υπογράφηκε η σύμβαση από το Δήμαρχο Ιωαννίνων με τον ανάδοχο.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,4 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. 

Οι τρεις κόμβοι θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία, στη συμβολή της λεωφόρου Γράμμου με την οδό Κωνσταντινουπόλεως (προς Πέραμα), στο σημείο που είναι πιο γνωστό ως «συνάντηση» και στη συμβολή της Λεωφόρου Γράμμου με την οδό Ίωνος Δραγούμη, που σημείο που εγκυμονεί σήμερα πολλούς κινδύνους πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Αναλυτικά οι τρεις κόμβοι και οι οδοί από τους οποίους δέχονται κυκλοφοριακό φορτίο είναι οι εξής:

- Ο πρώτος κόμβος θα γίνει στη συμβολή της Λεωφόρου Δωδώνης με τις οδούς Ναπολέοντος Ζέρβα, Πυρσινέλλα, Κωνσταντίνου Ελευθερωτή και Σπυρίδωνος Σπύρου. Στο σημείο αυτό σήμερα λειτουργεί μερικώς σηματοδοτούμενη ισόπεδη διασταύρωση πολλαπλών κλάδων. 

- Ο δεύτερος κόμβος θα κατασκευαστεί στη συμβολή της Λεωφόρου Γράμμου και των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Καλπακίου, στην βόρεια είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων, όπου επίσης σήμερα λειτουργούν φωτεινοί σηματοδότες. 

- Ο τρίτος κόμβος θα κατασκευή στην συμβολή της Λεωφόρου Γράμμου με την οδό Ίωνος Δραγούμη. 

«Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση που θα βελτιώσει τα κυκλοφοριακά δεδομένα της πόλης και θα δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας σε οδικούς άξονες με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο. Όπως είπαμε με τον ανάδοχο οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και εκτιμούμε ότι σύντομα το έργο θα είναι σε πλήρη εξέλιξη ώστε η ολοκλήρωσή του να γίνει μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.