Άνοιξαν σταθμευμένα Ι.Χ. στα Γιάννενα και πήραν χρήματα!

on .

DIARRHKSH AYTOKINHTO

• Χρήματα από τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή των Ιωαννίνων τα οποία οι ιδιοκτήτες τους είχαν αφήσει ξεκλείδωτα άρπαξε ένας «ποντικός», τρυπώνοντας μέσα σ’ αυτά νυχτερινές ώρες.

Τον δράστη εντόπισε η τοπική Ασφάλεια βάζοντας τέρμα στη δράση του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος μέσα σε δύο βραδιές τρύπωσε σε συνολικά τρία ανασφάλιστα σταθμευμένα αυτοκίνητα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 85 ευρώ.

Τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν όμως από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας και η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Τρεις άρπαξαν τσαντάκι!

Στο μεταξύ, τρεις γυναίκες συνελήφθησαν, επίσης στα Γιάννενα, ως υπεύθυνες κλοπής από σταθμευμένο αυτοκίνητο. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Ιωαννίνων και σε βάρος των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. Συγκεκριμένα, πολίτης κατήγγειλε ότι άγνωστοι, εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία του, αφαίρεσαν μέσα από το ανασφάλιστο αυτοκίνητό του τσαντάκι, που περιείχε χρηματικό ποσό 420 ευρώ και προσωπικά έγγραφα. Στο πλαίσιο αναζητήσεων που ακολούθησαν, εντοπίστηκαν από την Άμεση Δράση οι τρεις κατηγορούμενες και, αφού προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προέκυψε η εμπλοκή τους στην υπόθεση και συνελήφθησαν. Ύστερα από υπόδειξη των κατηγορουμένων εντοπίστηκε το τσαντάκι σε σημείο που το είχαν αποκρύψει και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Οι τρεις γυναίκες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Έκλεψε μοτοσικλέτα

Από την τοπική Ασφάλεια ταυτοποιήθηκαν επίσης τα στοιχεία και του δράστη κλοπής μοτοσικλέτας στα Γιάννενα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.  Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος στα τέλη Ιουλίου αφαίρεσε μοτοσικλέτα από περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων όπου ήταν σταθμευμένη. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.  

Φυτεία στην Πρέβεζα

Σε άλλα νέα από το αστυνομικό δελτίο του διημέρου, μία ακόμη φυτεία δενδρυλλίων χασίς εντοπίστηκε σε περιοχή της Πρέβεζας αυτή τη φορά, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας ναρκωτικών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων. Η συγκεκριμένη φυτεία αποτελούνταν συνολικά από 34 δενδρύλλια με ύψος που κυμαίνονταν από 1 έως 3,5 μέτρα, τα οποία ήταν φυτεμένα στο έδαφος και σε γλάστρες.  Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ οι έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων στην υπόθεση προσώπων είναι σε εξέλιξη. 

Διεθνώς διωκόμενοι

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς σε διαφορετικές περιπτώσεις. Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχου των ατόμων που εισέρχονται και εξέρχονται από τη χώρα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης των ιταλικών αρχών. Αναλυτικότερα, ο ένας είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έξι ετών και εννέα μηνών για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ο άλλος σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και ληστεία.  

Για δυνατή μουσική…

Δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν από υπηρεσίες της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στο  πλαίσιο συνεχιζόμενων ελέγχων για την προστασία του κοινού από θορύβους μουσικής που προέρχονται από καταστήματα διασκέδασης. Ειδικότερα, οι συλληφθέντες διαπιστώθηκε να κάνουν χρήση μουσικής στα καταστήματα που λειτουργούσαν σε περιοχές της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας, η ένταση της οποίας υπερέβαινε τα επιτρεπόμενα όρια θορύβου. Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν κατά περίπτωση από τα Αστυνομικά Τμήματα Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.