Ζητούν να μπει «φρένο» στις εργασίες της οδού Νιάρχου

on .

NIARXOY

• Νέο αίτημα για την υπό κατασκευή οδό Νιάρχου, αυτή τη φορά προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου αλλά και την Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας, απευθύνει η Επιτροπή Διαμαρτυρομένων Ιδιοκτητών/ επιχειρηματιών παρά την Οδό Νιάρχου.

Όπως τονίζει, στον… αέρα βρίσκεται η εξέλιξη του έργου εξ’ αιτίας σοβαρών παραλείψεων που έχουν να κάνουν με την επιβαλλόμενη και μη πραγματοποιηθείσα τροποποίηση  του Σχεδίου Πόλης Κάτω Νεοχωρόπουλου αλλά και του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ιωαννίνων, που αποτελούν προϋπόθεση για τη νομιμότητά του και την ένταξή του στο Ε.Π. 2014-2020 της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Οι παρόδιοι αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι, καθώς η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα στην αναγκαία τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης της περιοχής, αυτό καθιστά τις πραγματοποιούμενες εργασίες μη νόμιμες.

Καλούν  λοιπόν τον Περιφερειάρχη να προβεί  «σε  άμεση  διακοπή των εκτελούμενων εργασιών στην οδό Νιάρχου ως μη έχουσες νόμιμο έρεισμα έως ότου αποκατασταθεί η νομιμότητα όπως προεκτέθηκε με τις αναγκαίες τροποποιήσεις του Σχεδίου Πόλης Κάτω Νεοχωρόπουλου και του Γ.Π.Σ.», ενώ δηλώνουν ότι θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα  «προς αποκατάσταση κάθε θετικής ή αποθετικής  ζημίας την οποία έχουμε υποστεί (επί 5ετία) και συνεχίζουμε να υφιστάμεθα από  τις πράξεις ή παραλείψεις όσων έχουν εμπλακεί στην εξέλιξη του έργου».

Παράλληλα, καλούν τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  «για τις κατά αρμοδιότητα ενέργειές του για την  αποκατάσταση της νομιμότητας», ενώ αντίστοιχα η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης παρακαλείται για τις δικές της ενέργειες αφού, όπως ισχυρίζονται, το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ χωρίς να πληρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις.