Η κακοποίηση γαϊδάρου στο Γραμμένο έλαβε πανελλήνιες διαστάσεις!

on .

GAIDAROS KAKOPOIHSH GRAMMENO

• Πανελλήνιες διαστάσεις έλαβε ένα πρωτόγνωρο περιστατικό κακοποίησης γαϊδάρου που έλαβε χώρα το Σάββατο στο Γραμμένο του Δήμου Ζίτσας, με την Αστυνομία να προχωρά χθες στη σύλληψη του ανθρώπου που έσερνε με το αγροτικό του το άτυχο ζώο και που μάλιστα φέρεται να είναι Αντιδήμαρχος Ζίτσας. Η κινητοποίηση πάντως των κατοίκων ήταν άμεση, οι οποίοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν, ενώ κάλεσαν και την Αστυνομία. Τελικά συνελήφθη χθες και όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν ήθελε να βλάψει το ζώο, και ότι δεν είχε αντιληφθεί τον τραυματισμό του. Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία», εκφράζοντας την αγανάκτησή της για το περιστατικό τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «δεν μπορούμε ούτε καν να διανοηθούμε ότι έσερνε το ζωντανό (γάιδαρο) με το αγροτικό του αυτοκίνητο βασανίζοντάς το απίστευτα γεμίζοντας τον δρόμο με αίματα από το βασανισμένο ζώο», προσθέτοντας ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητες».

Η παράταξη ζητά: •Την περίθαλψη του ζώου από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πλήρη ενημέρωση για την τύχη του. •Από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχ. Πλιάκο την άμεση αποπομπή του συγκεκριμένου αυτοδιοικητικού από την θέση του Αντιδημάρχου Ζίτσας.

•Από τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης και τoν δήμαρχο την διαγραφή του από την Δημοτική τους ομάδα. •Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση την αποπομπή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας •Από τη δικαιοσύνη την άμεση παρέμβαση.