Πρότυπες μονάδες υδατοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία επισκέφθηκε ο Σπ. Ριζόπουλος

on .

RIZOPOYLOS YDATOKALLIERGEIES 2 9 22

• Επίσκεψη σε δύο πρότυπες επιχειρήσεις της Θεσπρωτίας, την Avramar ιχθυοκαλλιέργειες θαλασσής και την Europrawn βιολογικής γαρίδας, προκειμένου να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας τους, τις προκλήσεις της αγοράς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, πραγματοποίησε χθες ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος, συνοδευόμενος από τον συντονιστή της παράταξης, Μιχάλη Νάτση.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, παρουσιάστηκε η συνολική διαδικασία παραγωγής και διάθεσης, από τη δημιουργία γόνου, την προπάχυνση, την πάχυνση και τη συσκευασία, ενώ εξηγήθηκε με λεπτομέρειες ο τρόπος με τον οποίο καταλήγουν στην ελληνική αλλά και την παγκόσμια αγορά, οι τσιπούρες, τα λαβράκια και οι γαρίδες που παράγονται στις δύο αυτές μονάδες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και στις δύο επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της υδατοκαλλιέργειας στην Ήπειρο, με τον κ. Ριζόπουλο να παρουσιάζει την πρωτοβουλία του για τη σύνδεση όλης της περιοχής της Σαγιάδας με οπτικές ίνες, ώστε να λυθεί το βασικό πρόβλημα των τηλεπικοινωνιών και της έλλειψης ιντερνέτ.

Όπως τόνισε, ως νέος περιφερειάρχης, θα είναι σύμμαχος στον αγώνα ανάπτυξης όλων των επιχειρήσεων της Ηπείρου, προσθέτοντας ότι ο ρόλος του για τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες θα είναι εκείνος του «πρέσβη» που ανοίγει νέους ορίζοντες αλλά και λύνει τα όποια προβλήματα.