Άλλαξε κλειδαριές στη Βελλά, δεν αλλάζει στάση για τον εξοπλισμό!

on .

BELLA 2

• Αμετακίνητος παραμένει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος για τη μεταφορά του εξοπλισμού και των άλλων υλικών της καταργηθείσας Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλά, στην οποία μάλιστα άλλαξε κλειδαριές, ώστε να μην απομακρυνθεί τίποτε από αυτή. 

Το πείσμα και τον εγωισμό του Μητροπολίτη, αλλά και των ιθυνόντων της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών με την οποία συγχωνεύτηκε η ΑΕΑ της Βελλά, «πληρώνουν» οι φοιτητές, καθώς  έχουν ενημερωθεί ότι δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις, επειδή δεν μπορούν να μεταφερθούν οι ατομικοί τους φάκελοι από τη Βελλά στην Αθήνα. 

Σε αδιέξοδο οι φοιτητές

Το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι μέχρι πρόσφατα φοιτητές της Βελλά, περιγράφει σε χθεσινοβραδινή του επιστολή ο κ. Γιώργος Τσουμάνης, που υπογράφει ως Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών ΑΕΑ Βελλάς Ιωαννίνων.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι  «μέχρι τελευταία στιγμή δεν γνωρίζαμε πληροφορίες σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων, τον τρόπο διεξαγωγής εξετάσεων και μαθημάτων τον τόπο διαμονής και μεταφοράς σε περίπτωση που οι εξετάσεις και τα μαθήματα γίνουν δια ζώσης. Σαν να μην έφθανε όλη αυτή η αγωνία διαβάζαμε τις ειδήσεις από την Μητρόπολη Ιωαννίνων για «πλιάτσικο» στη Βελλά και τις απαντήσεις από την ΑΕΑΑ…. Και ενημερωθήκαμε από την ιστοσελίδα της ΑΕΑΑ με ανακοίνωση πως δεν μπορούμε οι φοιτητές της ΑΕΑ Βελλάς να δώσουμε τις εξετάσεις αλλά κι ούτε να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα. Ο λόγος; Όπως μας ενημερώνουν από την ΑΕΑΑ δεν ευθύνονται οι ίδιοι αλλά η Σχολή της Βελλάς έχει κλειδωθεί και δεν μπορούν να παραλάβουν τους φακέλους μας. 

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο που οι φάκελοί μας δεν δίνονται στην ΑΕΑΑ ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας όπως επιθυμούμε. Η ΑΕΑ Βελλάς μετά από την υπεραιωνόβια λειτουργία της και την σημαντική προσφορά της στην περιοχή, την Εκκλησία αλλά και την Ελλάδα κλείνει. Κύριοι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουμε τις τακτικές σας και ποιος είναι ο λόγος που γίνονται όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη στιγμή πολλοί τελειόφοιτοι αγωνιούμε για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου καθώς χρειαζόμαστε το πτυχίο μας για να προχωρήσουμε. Οι φοιτητές των υπολοίπων ετών δεν ξέρουν το τι μέλει γενέσθαι με τη συνέχεια των σπουδών τους. 

Οι φοιτητές έχουμε ξεκινήσει κινητοποιήσεις για την αναγνώριση και την πραγματοποίηση των λογικών και δικαίων αιτημάτων μας και θα συνεχίσουμε!» 

Προτεραιότητα η βιβλιοθήκη! 

Η αγωνία, το άγχος των φοιτητών δεν «ακουμπούν» ως φαίνεται τους ιθύνοντες και τους εμπλεκόμενους στο ζήτημα που προκλήθηκε εξαιτίας της ασυνεννοησίας, ενδεχομένως και κάκιστων διαπροσωπικών σχέσεων. 

Ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος, ο οποίος επανήλθε στα Γιάννενα μετά από απουσία δύο περίπου εβδομάδων σε χθεσινές του δηλώσεις εστίασε κυρίως στο ζήτημα της Βιβλιοθήκης, αλλά και στο γεγονός ότι δεν «καταδέχτηκε» κανείς από την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημίας Βελλάς να επικοινωνήσει μαζί του, δηλώνοντας ότι αναμένει αυτή την επικοινωνία για να λυθούν τα θέματα.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι η Μητρόπολη δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να επιτρέψει την μεταφορά της Βιβλιοθήκης και πρόσθεσε ότι μπορούσε να υπάρξει επικοινωνία με την Εκκλησιαστική Ακαδημία της Αθήνας και τους υπευθύνους της αλλά και συνεννόηση για το υλικό που πρέπει να μεταφερθεί. Επέκρινε τη στάση της τελευταίας Προέδρου της ΑΕΑ Βελλάς, η οποία δεν παρέδωσε τα κλειδιά των χώρων, ενώ σχολίασε και την ανακοίνωση - απάντηση του Προέδρου της ΑΕΑ Αθηνών, λέγοντας ότι δεν καταλαβαίνει γιατί ειρωνεύεται τόσο τον ίδιο, όσο και τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης. 

Σφραγισμένη μέχρι… επικοινωνίας!

«Η Μονή είναι σφραγισμένη. Πρέπει να υπάρχει μία τάξη και να φυλάσσουμε τους χώρους μας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «έχουμε κάνει πολλά έργα συντηρήσεων και έχουμε τη θέληση η βιβλιοθήκη να μείνει στον τόπο μας. Έχουμε μιλήσει με το Πανεπιστήμιο το οποίο είναι πρόθυμο να αναλάβει τη συντήρηση και να διασφαλίσει την προσβασιμότητα. Αν η Ακαδημία Αθηνών έχει προσφέρει κάποια βιβλία στη Βελλά μπορούμε να το δούμε…».