Στόχος να γίνει θεσμός το Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου

on .

GASTRONOMIKO

• Κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες των διοργανωτών του το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου και να αποτελέσει πλέον έναν εν δυνάμει θεσμό που φιλοδοξεί να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Στην φετινή, πρώτη διοργάνωση, παρουσιάστηκαν οι ταινίες «The Hundred Foot Journey» και «Comme un Chef» ενώ, λόγω καιρού, δεν πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ με την ταινία «Julie & Julia». Τις ταινίες προλόγισαν και συζήτησαν η Χρύσα Ψωμαδέλλη, σκηνοθέτης, και ο Τόνυ Καβαλιέρος, σεφ και γαστρονόμος - youtuber ενώ τις συζητήσεις συντόνισαν οι Βαγγέλης Αθανασίου και Θοδωρής Αλεξίου. Μετά το τέλος κάθε ταινίας οι θεατές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάποια από τα πιάτα της ταινίας και να συζητήσουν γι' αυτά.

Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου διοργανώθηκε από την Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης», την γαστροτουριστική πρωτοβουλία «Food & Paths» και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στο πλαίσιο της εβδομάδας κινητικότητας του Δήμου Ιωαννιτών και ήταν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου και η «Food & Paths» με ανακοίνωσή τους ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του Φεστιβάλ εκφράζοντας την ελπίδα για μία όλο και μεγαλύτερη διοργάνωση τα επόμενα χρόνια ώστε αυτό να καταστεί διεθνής θεσμός, συνεισφέροντας στην καθιέρωση των Ιωαννίνων ως γαστρονομικού κέντρου.