Βραβείο στον Δήμο Ιωαννιτών για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

on .

BRABEIO DHMOS BIOSIMH KINHTIKOTHTA

• Για τις πρωτοβουλίες και δράσεις του στα θέματα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας βραβεύτηκε ο Δήμος Ιωαννιτών από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία CIVITAS.

Ο Δήμος βραβεύτηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου Ημέρες Αστικής Κινητικότητας 2022, το οποίο διεξήχθη στo Μπρνο της Τσεχίας. Φέτος οι Μέρες Αστικής Κινητικότητας συνέπεσαν χρονικά με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Κάθε χρόνο, τα Βραβεία CIVITAS αναγνωρίζουν πόλεις σε όλη την Ευρώπη που υλοποιούν μερικές από τις πιο φιλόδοξες και επιτυχημένες λύσεις βιώσιμης αστικής μετακίνησης.

Στο πλαίσιο λοιπόν του Συνεδρίου και στη διάρκεια ειδικής τελετής που διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων των Βραβείων CIVITAS, στο Δήμο Ιωαννιτών απονεμήθηκε το βραβείο «CIVTAS Transformation Award», με το οποίο αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται η πόλη που εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σύνολο μέτρων κινητικότητας με στόχο να γίνει πιο έξυπνος και πιο βιώσιμος τόπος για όλους. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου η Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, Κατερίνα Βίνη.