Και ο Ιβάν Σαββίδης διεκδικεί το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

on .

LIMANI HGOYMENITSAS

  Στα χέρια του γνωστού ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ενδέχεται να περάσει το λιμάνι Ηγουμενίτσας καθώς κατέθεσε προσφορά αρκετών εκατομμυρίων για να αποκτήσει το πλειοψηφική πακέτο του ΟΛΗΓ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Εστίας» που υπογράφει η Φανή Χαρίση αναφέρονται τα εξής: «Ενώ η «ΟΛΘ» συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη δεν κατέθεσε προσφορά για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης η είδηση για το λιμάνι Ηγουμενίτσας και τις προσφορές των σχημάτων -μεταξύ των οποίων και η «ΟΛΘ»-δείχνει τελικά ότι ο κ. Σαββίδης προτίμησε να αξιοποιήσει το Αιγαίο - Ιόνιο, καταθέτοντας προσφορά, και σύμφωνα με πληροφορίες πολλών εκατομμυρίων ευρώ». 

Το λιμάνι Ηγουμενίτσας είναι «φιλέτο» και όποιο από τα τρία επενδυτικά σχήματα που μετά τις αρχικές προσφορές θα υποβάλλουν βελτιωτικές, αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΗΓ θα έχει οφέλη. Σημειώνεται ότι προσφορές για το λιμάνι κατέθεσαν οι κοινοπραξίες ATTICA A.E. Συμμετοχών & ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε.,  Grimaldi Euromed S.p.A. – Mινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. & Επενδυτική Κατασκευαστική Εμπορική και Βιομηχανική Α.Ε. και η ΟΛΘ Α.Ε.. Το θέμα είναι ποια οφέλη θα προκύψουν για την περιοχή και τι θα απογίνει με την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στους Ηπειρώτες. 

Η. Μ.