Άνοιξε τις πύλες της η 8η Πανελλήνια Έκθεση και η Εμποροπανήγυρη Άρτας

on .

ARTA EGKAINIA EMPOROPANHGYRH

• Παρουσία των τοπικών αρχών, φορέων αλλά και επισκεπτών άνοιξε τις πύλες της η 8η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας και η Εμποροπανήγυρη, που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων και η Αρταίων Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία (ΑΔΑΕ ΟΤΑ).

Πρόκειται για έναν θεσμό που προσελκύει επισκέπτες από την Άρτα, την Ήπειρο αλλά και ευρύτερα, με τους εκθέτες να προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, με τον Δήμαρχο Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη, στο χαιρετισμό του, να αναφέρεται στις προετοιμασίες του Δήμου για την υλοποίηση Μόνιμου Εκθεσιακού Κέντρου που θα μπορεί να φιλοξενεί εκθέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

«Αντιλαμβανόμενοι την πολύ μεγάλη σημασία που έχει για την τοπική οικονομία η διοργάνωση και άλλων εκθέσεων, σε αυτό τον χώρο που σήμερα βρισκόμαστε θα κατασκευαστούν 3.000 τετραγωνικά. Πρόκειται για ένα κτίριο που θα μπορεί να φιλοξενεί εκθέσεις όλο το χρόνο, φέρνοντας στην Άρτα πολύ κόσμο από όλη τη χώρα, στηρίζοντας έτσι την τοπική οικονομία. Ήδη στα δημοτικά κτίρια (πρώην ΣΕΣ) δημιουργούμε ένα εκθετήριο τοπικών προϊόντων, ώστε ο επισκέπτης να πάρει μια μικρή γεύση από τι μπορεί να βρει στην πόλη μας αλλά και ένα χώρο για καινοτόμες επιχειρήσεις, με τον Δήμο να καλύπτει τα λειτουργικά τους έξοδα για τα δύο πρώτα χρόνια», ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Παναγιώτης Γαλάνης, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Μέλημά μας είναι η έκθεση να επικεντρωθεί στην ανάδειξη και την προώθηση ιδεών και καινοτόμων προϊόντων».

Η 8η Πανελλήνια Έκθεση και η Εμποροπανήγυρη θα διαρκέσουν έως τις 3 Οκτωβρίου.