Η σιωπή δεν βάζει… φρένο στη βία με θύμα τα παιδιά!

on .

SOYRAS DHMHTRHS 2 13 11 22

• Tα θέματα του σχολικού εκφοβισμού, του εθισμού στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά και τα σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα παιδιά, που είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης με τίτλο «Ας γίνουμε ασπίδα σε κάθε μορφή βίας!», που διοργάνωσε η εθελοντική ομάδα των Paguristas, με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Καίριο μήνυμα…

Βασικός ομιλητής ήταν ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Σούρας, ο οποίο, μιλώντας σε ένα κοινό 500 και πλέον ατόμων, πολιτών κάθε ηλικίας, εξέπεμψε το μήνυμα «μάθε για να αποκτήσεις γνώση και δύναμη. Μίλα γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να βοηθηθείς και ζήσε άφοβα και απενοχοποιημένα»! Με τον παραστατικό τρόπο της ομιλίας του ο κ. Σούρας, ο οποίος έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός από τις παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρισταμένων για δύο ώρες και πλέον, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις του κοινού και είχε και ένα ενδιαφέρον «μπρα ντε φερ» με τους πολιτικούς που παρέστησαν στην εκδήλωση, σχετικά με τις ποινές, τον ρόλο της δικαιοσύνης και το σωφρονιστικό σύστημα.

 Εκδήλωση - παρουσίες

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της ομάδας των Paguristas ο Παύλος Χήτας, ενώ εισαγωγικά μίλησε η MSD Κοινωνικής Ψυχιατρικής – Παιδοψυχιατρικής, αναπτυξιολόγος παιδίατρος Λούλα Βέρμπη, θέτοντας το πλαίσιο της συζήτησης που ακολούθησε. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, οι Αντιπεριφερειάρχες Αγνή Νάκου, Παναγιώτα Ναυρούζογλου, Οδυσσέας Πότσης, Βασίλης Γοργόλης και Χάρης Λαζάνης, οι Αντιδήμαρχοι Χριστίνα Κωτσαντή και Νίκος Τσόλης, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας και «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» και δημοτική σύμβουλος Σοφία Μαρκούλα, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου Ηλίας Μήτσιος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, πανεπιστημιακοί κ.ά. Στο διάλειμμα της εκδήλωσης ο Δημήτρης Σούρας υπέγραψε βιβλία του, ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να γευθεί εδέσματα στον μπουφέ που πρόσφερε το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.