Οι δικηγόροι καταδικάζουν κάθε εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου!

on .

TRENA DYSTYXHMA TEMPH 2 3 23

• Να ανατεθεί σε ειδικό Εφέτη ανακριτή η διενέργεια της ανάκρισης για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, λόγω της μείζονος σοβαρότητας της υπόθεσης, ζητά η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος που συνεδρίασε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της καταδικάζει έντονα και απερίφραστα κάθε συμπεριφορά δικηγόρου, που επιχειρεί, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα, να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο, μια θλιβερή διαπίστωση που έκανε και ο «Π.Λ.» στο φύλλο του Σάββατου σε πρωτοσέλιδο σχόλιό του.

«Κάθε συμπεριφορά συναδέλφου, που αντίκειται στον Κώδικα Δικηγόρων και τη Δεοντολογία και απάδει του κύρους και της αξιοπρέπειας του δικηγορικού λειτουργήματος είναι πειθαρχικά ελεγκτέα και τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα κάθε Συλλόγου υποχρεούνται να επιλαμβάνονται, χωρίς καμία καθυστέρηση», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ολομέλεια των Δικηγόρων.    

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται στους τραυματίες ταχεία αποκατάσταση της υγείας τους, σημειώνοντας ακόμη ότι «η Πολιτεία υποχρεούται άμεσα,  χωρίς περιστροφές, να εγγυηθεί και να αναλάβει την ευθύνη για την πλήρη και πολυεπίπεδη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών». 

Ακόμη σημειώνει ότι «η ταχεία και πλήρης διερεύνηση των αιτίων δυστυχήματος και η απόδοση των ευθυνών, όπου ανήκουν, είναι απόλυτα επιβεβλημένη. Πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα,  που είδαν το φως της δημοσιότητας, που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και  σχετίζονται με την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου».

 Η Ολομέλεια αποφάσισε «τη συγκρότηση Επιτροπής από μέλη της, προκειμένου να διερευνήσει από νομική και ουσιαστική σκοπιά  την τυχόν παρέμβαση των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ιδίω ονόματι, λόγω του ειδικού εννόμου συμφέροντος που έχουν, κατ’ άρθρο 90 Κώδικα Δικηγόρων, είτε με την κατάθεση μηνύσεως είτε με παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή ποινική διαδικασία και κατά παντός υπευθύνου ήθελε βρεθεί».