Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το Βιολογικό Κεφαλοβρύσου

on .

DHMARXEIO POGONIOY

Με την έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων, μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία η διαδικασία ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το έργο κατασκευής Βιολογικού Καθαρισμού στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου. Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κώστας Καψάλης, «με αυτή την εξέλιξη γυρίζουμε σελίδα σε ένα σοβαρό θέμα που αποτελούσε εκκρεμότητα για τη Δημοτική Αρχή καθώς η προστασία του περιβάλλοντος και η προστασία της δημόσια υγείας αποτελούν πρωταρχικό μας μέλημα. Πλέον είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε τις διαδικασίες για ένταξή του σε χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα». 

Το   έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων με απώτερο στόχο και στην επαναφορά του χρησιμοποιούμενου νερού μετά από επεξεργασία στη φύση με χαρακτηριστικά συμβατά με τις επιθυμητές χρήσεις, ώστε να προστατευτούν η δημόσια υγεία και το φυσικό περιβάλλον. 

Νέα ιστοσελίδα

Ο Δήμος Πωγωνίου ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία νέας ιστοσελίδας,  www.pogoni.gr  η οποία    σχεδιάστηκε ώστε να διευκολύνει την περιήγηση των επισκεπτών, δίνοντάς τους άμεσα και εύκολα όλες τις πληροφορίες που αναζητούν. «Μέσα από τη νέα ιστοσελίδα ο δημότης  έχει τη δυνατότητα να παίρνει σημαντικές πληροφορίες τόσο για θέματα της καθημερινότητας όσο και για τις υπηρεσίες του Δήμου. Παράλληλα στοχεύουμε,  μέσα από τη σύγχρονη αισθητική,  να παρουσιάσουμε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τα μνημεία δίνοντας βαρύτητα στην εξωστρέφεια»  ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου Στυλιανός Κουκουλάρης.