Ανοίγει νέο «κεφάλαιο» για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

on .

LIMANI HGOYMENITSAS OLHG

• Στον Ιταλικό όμιλο Grimaldi πέρασε επίσημα το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας έναντι συνολικού τιμήματος 84,17 εκατ. ευρώ, καθώς υπογράφτηκε χθες η σχετική συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ.

 Στην τελετή υπογραφής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΑΙΠΕΔ παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Grimaldi Euromed S.p.A., Emanuele Grimaldi, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, o Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ Α.Ε., Αθανάσιος Πορφύρης, o Βουλευτής Θεσπρωτίας, Βασίλης Γιόγιακας και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Ιωάννης Λώλος.

Οι δηλώσεις

Ο Υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας μετά την υπογραφή της συμφωνίας εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτή θα συμβάλλει στην πλήρη ανάδειξη των δυνατοτήτων και της ανταγωνιστικής θέσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και συνολικά της ελληνικής οικονομίας.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως η υπογραφή της σύμβασης, έναντι, μάλιστα, ιδιαιτέρως υψηλού τιμήματος, σηματοδοτεί έναν ακόμα σημαντικό σταθμό στην πορεία υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των λιμένων της χώρας μας, προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών. «Για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ξεκινά πορεία επενδύσεων, ανάπτυξης και αναβάθμισης του. Η πορεία αυτή, οδηγεί σε ενίσχυση του οικονομικού αποτυπώματος του λιμανιού, νέες θέσεις εργασίας, αύξηση της εμπορικής και επιβατικής κίνησης, τελικά, σε πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία της πόλης της Ηγουμενίτσας και της ευρύτερης περιοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Grimaldi Euromed S.p.A., Emanuele Grimaldi, επισήμανε: «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. Στόχος είναι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών, από τους ναυτιλιακούς, μεταφορικούς και τουριστικούς φορείς έως την τοπική κοινωνία. Οι επενδύσεις που θα υλοποιήσουμε θα διευκολύνουν την ανάπτυξη του λιμένα και ταυτόχρονα την ανάπτυξη βασικών ευρωπαϊκών εμπορικών οδών, για τους οποίους η Ηγουμενίτσα αποτελεί τον βασικό κόμβο».

Παράλληλα, ο κ. Grimaldi διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθεί η δέσμευση για την παροχή συχνών και αποτελεσματικών υπηρεσιών τακτικών γραμμών για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών μεταξύ της Ηγουμενίτσας και των ακτών της Αδριατικής της Ιταλίας,