Νέα καθυστέρηση για το Γιάννενα - Κακαβιά

on .

IONIA ODO KAKABIA PINAKIDA

• Στα «γρανάζια» των προσφυγών από εργοληπτικές οργανώσεις «ενεπλάκη» και το έργο κατασκευής του δρόμου Γιάννενα - Κακαβιά, που αναπόφευκτα οδηγεί σε περαιτέρω καθυστέρηση των διαδικασιών. 

Χθες από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοινώθηκε η χορήγηση δεύτερης παράτασης κατάθεσης προσφορών, προκειμένου να προηγηθεί η έκδοση οριστικής απόφασης από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, επί προδικαστικής προσφυγής που κατέθεσε ένωση οικονομικών φορέων (τεχνικές εταιρίες) κατά της διαγωνιστικής διαδικασίας. Η εξέταση της προσφυγής ορίστηκε να γίνει την Πέμπτη 13 Απριλίου και ώρα 12 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να μετατεθεί η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών που ήταν η σημερινή, για την Τρίτη 9 Μάϊου και για την αποσφράγιση η Πέμπτη 11 Μαΐου. 

Η προδικαστική προσφυγή έχει υποβληθεί από την Κοινοπραξία «Δομική Κρήτης ΑΕ, ΕΚΤΕΡ ΑΕ, ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ και ΤΕ.ΝΑ ΑΤΕΒΕ» και στρέφεται κατά όρων διακήρυξης που προβλέπει αυξημένα κριτήρια οικονομικής επάρκειας και τεχνικής ικανότητας για τους υποψήφιους αναδόχους, με προφανή επιδίωξη να προσελκυσθούν μεγάλες τεχνικές εταιρίες. 

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ζητείται εμπειρία σε κατασκευή αυτοκινητοδρόμου ή οδού (που θα έχει μεγαλύτερο πλάτος της αντίστοιχης υπό δημοπράτηση οδού) που θα εμπεριέχει και κατασκευή γέφυρας, αλλά και  επιπροσθέτως  τις τελευταίες πέντε οικονομικές χρήσεις, να έχουν πιστοποιηθεί μέσω εγκεκριμένων λογαριασμών και πληρωθεί ποσά αθροιζόμενης συμβατικής αξίας μεγαλύτερης των 60.000.000€, που θα προέρχονται, ωστόσο, από επικαλούμενα έργα αυτοκινητοδρόμων με ελάχιστη συμβατική αξία 15.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με την προσφεύγουσα ένωση εταιριών, με τις προβλέψεις αυτές, περιορίζεται περαιτέρω η τεχνική και επαγγελματική εμπειρία.