Δυο ανήλικοι τον… αγκάλιασαν και του άρπαξαν τη χρυσή αλυσίδα!

on .

PERIPOLIKO ASTYNOMIA

• Παραβίαση προσωπικών δεδομένων, εξιχνιάσεις κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης και διαρρήξεις απασχόλησαν την ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες ώρες. 

Στα Γιάννενα το βράδυ του Σαββάτου αστυνομικοί της Ασφάλειας  συνέλαβαν έναν ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση, παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, πριν από έναν μήνα, ο κατηγορούμενος βρήκε κινητό τηλέφωνο ιδιοκτησίας ημεδαπής, το ιδιοποιήθηκε παράνομα κι έκτοτε το χρησιμοποιούσε, αποκτώντας παράνομη πρόσβαση σε εφαρμογές και δεδομένα που υπήρχαν εγκατεστημένα σε αυτό. Το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Με τη μέθοδο της απασχόλησης…

- Στα Γιάννενα συνελήφθησαν  δύο ανήλικοι (ημεδαπός και αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, μεταμεσονύκτιες ώρες οι νεαροί προσέγγισαν ημεδαπό με το πρόσχημα ότι τυγχάνει γνωστός τους και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφαίρεσαν από το λαιμό του χρυσή αλυσίδα με σταυρό.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους κατηγορούμενους με βάση τη δοθείσα περιγραφή και στη συνέχεια αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και συνελήφθησαν. 

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης ανευρέθηκε η κλεμμένη αλυσίδα με τον σταυρό, ενώ συνελήφθη επιπλέον μία αλλοδαπή, για παραμέληση της εποπτείας των ανηλίκων. 

- Από τον Αστυνομικό Σταθμό Πάργας εξιχνιάστηκε κλοπή, που έλαβε χώρα στις 3 Μαρτίου σε περιοχή της Πάργας, υπόθεση για την οποία ταυτοποιήθηκαν δύο γυναίκες.  Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενες μετέβησαν σε σπίτι ηλικιωμένης και αφού την απασχόλησαν με διάφορα προσχήματα αποσπώντας την προσοχή της, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 3.240 ευρώ. 

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη παντοπωλείου

Από το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας εξιχνιάστηκε διάρρηξη καταστήματος, που έγινε σε χωριό της Άρτας τον περασμένο Οκτώβριο. 

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος παραβίασε νυχτερινές ώρες την πόρτα παντοπωλείου, από όπου αφαίρεσε τσιγάρα και κέρματα, συνολικής αξίας 235 ευρώ. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.