Νόμος του Κράτους τα μη Κρατικά ΑΕΙ, αλλά οι φοιτητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις!..

on .

SYLLALHTHRIO FOITHTES PERIFEREIA

• Νόμος του Κράτους είναι από το βράδυ της Παρασκευής το Νομοσχέδιο για την δυνατότητα ίδρυσης μη Κρατικών Πανεπιστημίων, καθώς ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή, ωστόσο οι φοιτητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ ήδη εδώ και δυο μήνες οι περισσότερες Σχολές τελούν υπό κατάληψη!

Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθούν νέες Γενικές Συνελεύσεις για να αποφασιστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων. Την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Μαρτίου θα γίνει συλλαλητήριο (ώρα 12 μ.) στην Περιφέρεια, ενώ την Παρασκευή θα ακολουθήσει διαμαρτυρία στην Πρυτανεία Παρασκευή.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρει σε μακροσκελή ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Συντονιστικό Φοιτητικών Συλλόγων «…γνωρίζουμε πως ο αγώνας που δίνουμε απαιτεί αντοχή και διάρκεια, έχει στόχο και προοπτική το Πανεπιστήμιο που συμβαδίζει με τις δυνατότητες της εποχής μας και τις κοινωνικές ανάγκες. Γι’ αυτό και ο αγώνας μας δεν ξεκίνησε χθες ούτε θα τελειώσει αύριο. Θα συνεχίζεται με όλες τις μορφές και αιτήματα, μέσα από μικρές και μεγάλες μάχες, αντλώντας δύναμη από το δίκιο μας και από κάθε νέα και νέο που δεν συμβιβάζεται…».