Στην Πανεπιστημιούπολη η μεταστέγαση των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων

on .

PANEPISTHMIOYPOLH IOANNINON

• Ένα αίτημα χρόνων φαίνεται πως σιγά σιγά βρίσκει το δρόμο του. Ο λόγος για την μεταστέγαση των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων που σήμερα στεγάζονται στο συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας σε οικόπεδο εντός του χώρου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το πρώτο βήμα έγινε με την υπογραφή της απόφασης χρηματοδότησης του έργου, με προϋπολογισμό 6.900.000 ευρώ από τον αρμόδιο αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο. 

Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται αντίστοιχα από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» με τη διαδικασία να έχει ξεκινήσει από τον Δήμο Ιωαννιτών και να υλοποιείται μετά την παραχώρηση του χώρου, εντός της Πανεπιστημιούπολης, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Την υπογραφή της απόφασης έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, η οποία δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η παραχώρηση του οικοπέδου στο οποίο θα μεταστεγαστούν τα σχολεία από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης” άνοιξαν το δρόμο και η απόφαση του Υπουργού κ. Λιβάνιου αποτελεί το καθοριστικό βήμα ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα ο Δήμος Ιωαννιτών να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες της προκήρυξης του έργου και στη συνέχεια της συμβασιοποίησής του για την έναρξη της κατασκευής του.

»Οι σχολικές κτιριακές υποδομές των Ιωαννίνων συνολικά είναι ανεπαρκείς και οι σχολικές μονάδες ακόμη και σήμερα φιλοξενούνται και λειτουργούν κατά το πλείστον σε σχολικά συγκροτήματα που ανήκουν σε Κληροδοτήματα που κληροδότησαν οι Ηπειρώτες Ευεργέτες, τα οποία διαχειρίζονται από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και τα Αγαθοεργά Καταστήματα…».