Στην Πανεπιστημιούπολη η μεταστέγαση των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων

on .

ZOSIMAIA AKADHMIA

• Ένα αίτημα χρόνων φαίνεται πως σιγά σιγά βρίσκει το δρόμο του. Ο λόγος για την μεταστέγαση των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων που σήμερα στεγάζονται στο συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας σε οικόπεδο εντός του χώρου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το πρώτο βήμα έγινε με την υπογραφή της απόφασης χρηματοδότησης του έργου, με προϋπολογισμό 6.900.000 ευρώ από τον αρμόδιο αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο. Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται αντίστοιχα από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» με τη διαδικασία να έχει ξεκινήσει από τον Δήμο Ιωαννιτών και να υλοποιείται μετά την παραχώρηση του χώρου, εντός της Πανεπιστημιούπολης, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο Θ. Μπέγκας 

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών κάνει λόγο για μια άκρως θετική εξέλιξη και μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2016, εντάθηκε κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, εκφράζοντας την ελπίδα να ολοκληρωθεί στη διάρκεια της τρέχουσας θητείας.

Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας σε δήλωσή του, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η αίσια έκβαση της εξασφάλισης της απαραίτητης χρηματοδότησης για την μεταστέγαση των πειραματικών δημοτικών σχολείων αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι οι μεγάλοι στόχοι επιτυγχάνονται με τη συνένωση δυνάμεων. Το 2016 η Δημοτική μας Αρχή μαζί με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ξεκίνησαν αυτή την πρωτοβουλία την οποία εξέλιξε στο μεγαλύτερο μέρος της η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου με την βοήθεια των υπηρεσιών. Καθοριστική ήταν η συμβολή του αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιου, ο οποίος αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή την σπουδαιότητα του εγχειρήματος και στάθηκε στο πλευρό μας όλο το προηγούμενο διάστημα…».  

Η παράταξη του πρ. δημάρχου…

Βέβαια, ανακοίνωση χθες εξέδωσε και η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» ως προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου, μνημονεύοντας τον αείμνηστο δήμαρχο Μ. Ελισάφ που είχε θέσει το εν λόγω έργο ως κορυφαία προτεραιότητα, τονίζοντας ότι χάρη στις δικές του ενέργειες επήλθε η συμφωνία με το Πανεπιστήμιο για την παραχώρηση της απαιτούμενης έκτασης (σχεδόν εννέα στρέμματα) εντός της Πανεπιστημιούπολης. «Πιστεύοντας ακράδαντα ότι τα έργα ανήκουν στην πόλη και τους πολίτες εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί χάρη στη συντονισμένη δουλειά που έγινε από το 2021 μέχρι το 2023 οδηγηθήκαμε στη χρηματοδότηση του έργου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης και πρ. δήμαρχος Δημ. Παπαγεωργίου. 

Και δήλωση Μ. Κεφάλα 

Σε δήλωσή της η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η παραχώρηση του οικοπέδου στο οποίο θα μεταστεγαστούν τα σχολεία από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης” άνοιξαν το δρόμο και η απόφαση του Υπουργού κ. Λιβάνιου αποτελεί το καθοριστικό βήμα ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα ο Δήμος Ιωαννιτών να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες της προκήρυξης του έργου και στη συνέχεια της συμβασιοποίησής του για την έναρξη της κατασκευής του…».

Η κ. Κεφάλα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του κ. Λιβάνιου, τον οποίο και ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία που είχαν και σε αυτό το θέμα όλο το προηγούμενο διάστημα…