Και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ανησυχεί για τη διακοπή πτήσης!

on .

AEGEAN AEROPLANO

• Τη βαθιά του ανησυχία σχετικά με την απόφαση της AEGEAN να διακόψει την πρωινή πτήση από τα Ιωάννινα προς την Αθήνα, εκφράζει και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του (την υπογράφει ο Πρόεδρός του Ευθυμ. Χρυσοστόμου) η απόφαση αυτή αναμφίβολα θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή μας και έρχεται ως  συνέχεια της υποβάθμισης της περιοχής άλλων αποφάσεων όπως αυτών των καταστημάτων τραπεζών και ταχυδρομείων που στο πρόσφατο παρελθόν έκλεισαν στην ευρύτερη περιοχή. 

«Η προσβολή της συνδεσιμότητάς μας με την πρωτεύουσα αντιπροσωπεύει ένα σοβαρό πλήγμα για το επιχειρηματικό περιβάλλον των Ιωαννίνων. Η αδυναμία γρήγορης και αποτελεσματικής μετακίνησης επιχειρηματιών, στελεχών και εμπορευμάτων ανάμεσα στην πρωτεύουσα και την περιοχή μας, θέτει σε κίνδυνο την επιχειρηματική δυναμική της περιοχής.

»Επιπλέον, η διακοπή αυτή ενδέχεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, καθώς η ευκολία πρόσβασης αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επιλογή προορισμού από τους ταξιδιώτες. Τα Ιωάννινα αποτελούν πλούσιο πολιτιστικό και φυσικό προορισμό, αλλά η έλλειψη καλής και συχνής  αεροπορικής σύνδεσης με την πρωτεύουσα μειώνει τον τουριστικό τους καθοριστικό παράγοντα», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Το Επιμελητήριο καλεί την ηγεσία της AEGEAN να επανεξετάσει την απόφασή της και να εξεύρει λύσεις που θα συμβάλουν στη διατήρηση της αεροπορικής πρωινής σύνδεσης μεταξύ Ιωαννίνων και Αθήνας.