Δράσεις αύριο στα Γιάννενα για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού

on .

NEFROS

• «Υγεία των Νεφρών για Όλους: Ισότιμη πρόσβαση στη φροντίδα και τη βέλτιστη φαρμακευτική πρακτική» είναι το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού (14 Μαρτίου) και εστιάζεται σε όλη την κοινωνία και ιδιαίτερα στα άτομα υψηλού κινδύνου για νεφρική νόσο, όπως οι ηλικιωμένοι, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και αρτηριακή υπέρταση.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η Νεφρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αύριο, Πέμπτη θα πραγματοποιήσει δύο δράσεις:

- Press conference για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού και ώρα 11 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων (χώρος: στον 1ο όροφο, στις αίθουσες που βρίσκονται δίπλα στο αμφιθέατρο).

- Τελετή Αναγόρευσης ως Επίτιμου Διδάκτορος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου μας, της κυρίας Francesca Mallamaci, διεθνούς κύρους Νεφρολόγου, FERA, Διευθύντριας του Τμήματος Νεφρολογίας, Αιμοκάθαρσης και Μεταμοσχεύσεων του Γενικού Νοσοκομείου του Ρέτζιο Καλάμπρια της Ιταλίας. Η τελετή θα λάβει χώρα στις 12 μ. στο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου.

Η ομιλία της Τιμώμενης έχει θέμα: «Chronic kidney disease: an unrecognized epidemic and public health emergency». 

Η αναπλ. Καθηγήτρια Νεφρολογίας – Μεταμόσχευσης, Δ/ντρια Νεφρολογικής Κλινικής ΠΓΝΙ Ευαγγελία Ντουνούση απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις δράσης τονίζοντας ότι «η συμβολή σας θα διασφαλίσει τη διάδοση του μηνύματος της ημέρας και θα βοηθήσει στο να αναγνωριστεί η υγεία των νεφρών ως μία παγκόσμια προτεραιότητα δημόσιας υγείας».