Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημ. Τσιόδρα

on .

PAROYSIASH BIBLIOY TSIODRA ENTHETH FOTO

• «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση - Οι περιπέτειες ενός οράματος» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Δ/ντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού και υποψ. ευρωβουλευτή Δημ. Τσίοδρα, το οποίο παρουσιάστηκε χθες στην αίθουσα της ΕΗΜ. 

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» πολλοί συμπολίτες, ενώ για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν οι Αλκιβιάδης Στεφανής, Στρατηγός ε.α Επίτιμος Αρχηγός Στρατού, Στ. Νικολόπουλος, καθηγητής, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης Πανεπ. Ιωαννίνων, Νίκος Γιαννής, ανώτερο στέλεχος της Ευρωπ. Επιτροπής και Κων/να Παπαϊωάννου, Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ηπείρου. 

Τελικά δεν κατέστη δυνατή η παρουσία του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα, ο οποίος σε χαιρετισμό που απέστειλε, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Λυπάμαι που, αμετάθετες τελικά, κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις δεν θα μου επιτρέψουν να είμαι σήμερα μαζί σας στα Γιάννινα, σε έναν ακόμη σταθμό του ενημερωτικού οδοιπορικού ανά την Ελλάδα, για το πράγματι πολύ ενδιαφέρον και ακόμα πιο πολύ επίκαιρο βιβλίο για την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση».

Αναφερόμενος στο σήμερα ο Κ. Τασούλας τόνισε ότι «η πορεία της Ευρώπης είναι και πορεία της Ελλάδος, είναι και πορεία της Ηπείρου. Γι’ αυτό η γνώση για την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, όπως πηγάζει από το νέο βιβλίο, είναι τελικά γνώση για την ίδια τη ζωή μας και για το μέλλον μας. Και επειδή οι περιπέτειες του ευρωπαϊκού οράματος πρέπει να καταλήξουν σε περαιτέρω ευρωπαϊκή ενοποίηση, δεν μας αρκούν οι γνώσεις. Χρειαζόμαστε και πρόσωπα που να μπορούν με λογισμό και μ΄ όνειρο, σ’ αυτή τη νέα εποχή να προωθήσουν και την ιδέα της Ευρώπης και τη φιλοδοξία της Ελλάδος...».